Bakan Elvan'dan enflasyon ve büyüme mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, temel önceliklerinin enflasyon eğiliminin terse çevrilmesi olduğunu belirtirken, ''Yılın son çeyreğinde enflasyon eğilimi düşüş gösterecek'' açıklamasını yaptı ve 2021 yılı için yüzde 8'in üstünde bir büyüme beklendiğini dile getirdi.

EKONOMİ 20.08.2021, 13:18
Bakan Elvan'dan enflasyon ve büyüme mesajı

Kocaeli’de iş dünyasıyla buluşmasında açıklamalar yapan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 2021 için yüzde 8'in üstünde büyüme beklediklerini, önceliklerinin enflasyonla mücadele olduğunu ifade etti.

“Yüzde 8’in üstünde büyüme bekliyoruz”

Bakan Elvan "Enflasyonun beklenenden daha kalıcı olabileceği ihtimalini ve riskini yok sayamayız.” ifadesini kullandı ve şunları söyledi:

''Bakanlık olarak istihdama, üretime can verenlerin, ekonomi sektöründe çarkları döndürenlere destek olmaya büyük çaba harcıyoruz. Sel ve yangın felaketleri sırasında olduğu gibi daha sonraki süreçte de yaraların sarılması, yaşamın normale dönmesi için bütün kaynaklarımızla vatandaşlarımıza destek olmayı sürdüreceğiz.”

Salgına ilişkin dışsal bir şok olmaması halinde, 2021 yılı için yüzde 8'in üstünde bir büyüme beklediklerini açıklayan Bakan Elvan, enflasyonla mücadeleye ilişkin de birtakım mesajlar verdi:

“Merkezi yönetim bütçe açığının milli gelire göre oranını yüzde 3,5 şeklinde tutma hedefimizde kararlıyız, bu bağlamda en ufak bir tereddüt yok. Bir an önce enflasyon eğiliminin terse çevrilmesi, en temel önceliğimiz. 2021’in son çeyreğinde enflasyon eğilimi düşüş gösterecek.''

Yorumlar (0)