Bakan Elvan'dan döviz kuru açıklaması: İddialar doğru değil

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan, ihracatı desteklemek için yüksek döviz kurunun hedeflendiğine yönelik ortaya atılan iddiaları yalanlarken, kurun değerinin piyasada belirlendiğine dikkat çekti.

EKONOMİ 12.11.2021, 12:07 13.11.2021, 11:50
Bakan Elvan'dan döviz kuru açıklaması: İddialar doğru değil

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, Meclis Plan Bütçe Komisyonunda Hazine ve Maliye Bakanlığının bütçe sunumunu gerçekleştiriyor.

“İddialar doğru değil”

Son günlerde döviz kurlarındaki hareketlilik ile ilgili konuşan Lütfü Elvan, "İhracatı desteklemek amacıyla hükümetimizin, yüksek döviz kuru hedeflediğine ilişkin yorumlar doğru değil" sözlerini kullandı. Türkiye'de dalgalı bir kur rejiminin bulunduğunu ifade eden Elvan, "Kurun değeri piyasada belirlenir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

"Varlık fiyatlarında, piyasa faizlerinde, döviz kuru ve beklentilerdeki hareketliliğin farkındayız" açıklamasını yapan Elvan, şunları söyledi:

"Bütün bu hususlar, entegre bir biçimde enflasyon görünümünü şekillendiriyor, bu sebeple burada, hiçbir dinamiğin göz ardı edilemeyeceği düşüncesindeyim. Yurt içi enflasyonun ve küresel konjonktürün seyri temkinli olmayı zorunlu kılıyor."

Elvan’dan ‘Büyüme mesajı’

Büyümeye ilişkin açıklamalar da yapan Elvan, "Büyümenin, 2021’de dengeli bir görünüm ile yüzde 9’un üstünde olmasını bekliyoruz. Büyümenin en az yüzde 65’i, net dış talep ve yatırımlarla desteklenecek" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)