Bakan Elvan: Büyüme ve istihdama yeni bir ivme getirilecek!

Hazine ve Maliye bakanlığı görevine getirilen Lütfi Elvan, ilerleyen süreçte büyüme ve istihdama yeni bir ivme getirileceğini belirterek, enflasyon ile mücadele sürecine kararlılıkla destek verileceğini ifade etti. 

EKONOMİ 10.11.2020, 17:20
Bakan Elvan: Büyüme ve istihdama yeni bir ivme getirilecek!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yemin eden Elvan, resmî olarak yazılı bir açıklamada bulundu. 

Elvan, Türkiye'de büyüme ve istihdamı artırmaya yönelik ekonomik politikaların uygulandığına dikkat çekerek, söz konusu politikaların uluslararası normlara uygun ve şeffaf olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin kural bazlı bir piyasa ekonomisi geleneğine sahip olduğunu belirten Elvan, kurum ve kuruluşlara güç kazandırılması ve kuralların aktif bir şekilde yürütülmesinin önem arz ettiğini aktardı. 

"Katılımcı bir anlayışa sahip olunacak"

Elvan, yeni ekonomik politikalarında görüşmeye dayalı ve katılımcı bir anlayışla gereken hamlelerde bulunulacağını ifade etti. 

İlerleyen süreçte makroekonomik istikrarın korunacağına dikkat çeken Elvan, büyüme ve istikrara yeni bir ivme getirileceğini belirtti.

"Enflasyon ile mücadele sürecine destek verilecek"

Elvan, maliye politikaları ve diğer bütün araçlar ile enflasyon ile mücadele sürecine destek verileceğini aktararak, mali disiplinin muhafaza edileceğini ve şeffaf bir risk yönetimi ile kamu finansmanının sahip olduğu kalitenin artırılacağını kaydetti. 

"Vergi düzenlemeleri ilk sırada"

Mevzuatta tahmin edilebilirliğin artırılması ve yatırım ortamının yerli ve yabancı girişimciler bakımından her anlamda geliştirilmesi amacıyla gereken adımların atılacağını vurgulayan Elvan, en başta vergi düzenlemelerinin yer aldığını ifade etti. 

"Toparlanma sürecine girilecek"

Elvan, bütün vatandaşların üretim yaparak para kazandığı bir ortamın oluşturulacağını ve yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerinden kurtarmak için insan odaklı sosyal politikaların uygulanacağını belirtti. 

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) etkilerinin azalmaya başladığı bir toparlanma sürecine girileceğine dikkat çeken Elvan, makroekonomik istikrara güç kazandırılacağını ve mikro reformların bulunduğu bir dönüşüm programına yoğunlaşılacağını aktardı.

"Yerli üretim artırılacak"

Elvan, üretim süreçlerinin inovatif, ithalata yönelik bağımlılığı azalmış ve ihracat odaklı bir yapı haline gelmesinin sağlanacağını ve yerli üretimin teşvik edileceğini bildirdi.

Yorumlar (0)