Bakan Elvan: Adımlarımızı hızla atacağız!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile görüşen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ilerleyen süreçte iş dünyasının fikirlerinin alınacağını ve adımların hızlı bir şekilde atılacağını ifade etti.

EKONOMİ 23.11.2020, 17:30
Bakan Elvan: Adımlarımızı hızla atacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ardından oluşacak ekonomik ve siyasi düzende Türkiye'nin iyi bir konumda yer almasını sağlamak için kararlı bir şekilde adım atıldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hukuk, ekonomi ve demokrasi bakımından yeni bir seferberlik başlatıldığına dikkat çekerek, ekonomi yönetiminin tekrar oluşturulduğunu söyledi.

Erdoğan, ekonominin büyüme trendine gireceğini belirterek, hem problemleri çözüme kavuşturacak hem de belirlenen amaçlara ulaşılmasını sağlayacak hamlelerde bulunulacağını kaydetti.

Yatırımcılar için hızlı bir şekilde çalışma yürütüleceğini aktaran Erdoğan, geçen yıl hayata geçirilmeye başlanan hukuk reformlarının, ekonomik anlamda güven ortamını güçlendirecek biçimde devam ettirildiğini belirtti. Erdoğan, hukuk alanında yeni reformlara imza atılacağını duyurdu.

Kritik görüşme!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, söz konusu açıklamalardan sonra Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile görüşmede bulundu.

Bakan Elvan, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları ile toplantılar düzenleneceğini belirterek, söz konusu toplantılardan önce Bakan Gül ile değerlendirmelerde bulunduklarını ifade etti.

Elvan, ilerleyen süreçte iş dünyasının fikirlerinin alınacağını ve adımların hızlı bir şekilde atılacağını duyurdu. 

Ekonomi kadrolarında gerçekleştirilen değişikliklerden sonra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 15'e çıkardı. Adalet Bakanlığı tarafından imza atılacak reformlar ile yatırımcıların güveninin tekrar kazanılması amaçlanıyor. 

Yorumlar (0)