Bakan Elvan, AB üyesi büyükelçilere ekonomi reformlarını anlattı

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçileriyle yaptığı video konferansta Türkiye’nin ekonomi reformlarını anlattı.

EKONOMİ 03.04.2021, 00:05 04.04.2021, 11:09
Bakan Elvan, AB üyesi büyükelçilere ekonomi reformlarını anlattı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, AB üyesi ülkelerin büyükelçileriyle görüşme yaptı. Elvan yaptığı video konferansta Avrupa Birliği üyesi ülkelerin temsilci ve büyükelçilerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 12 Mart tarihinde açıkladığı “Ekonomi Reformları”na ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.

Avrupa Birliği ekonomi reformlarına dair gelen yoğun ilginin ardından gerçekleşen toplantıda üye olan ülkelerin büyükelçileri de hazır bulundu. Elvan, toplantıda ekonomi reformlarının ana gövdesi olan “yapısal politikalar” ve “makroekonomik politikalar” hakkında detaylı olarak bilgi verirken, reformlara ilişkin büyükelçilerden gelen soruları yanıtlandırdı. Toplantıda ayrıcı Elvan büyükelçilere Türkiye ekonomisinin genel görünümüne ilişkin de bilgi verdi.

“Ekonomi reformlarında Türkiye’nin kararlılığını paylaşacağız”

Elvan yapmış olduğu değerlendirmede şunları söyedi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın ekonomi reformlarını kamuoyuyla paylaşması sonrası, yatırımcıların ve yabancı misyon temsilcilerinden reformların içeriğine dair toplantı talepleri geldi. Bu talepleri yerine getirmeyi önemsiyoruz. Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçileriyle gerçekleştirmiş olduğumuz bugünkü toplantıda küresel ekonomik görünüm, ekonomi reformunun detayları ve ülkemizin ekonomisine dair temel göstergeleri paylaştık, soru cevap kısmında da verimli tartışmalar gerçekleştirdik.

Yaptığımız toplantıda, enflasyonla mücadele, kamu maliyesi disiplini, cari açığın azaltılması, finansal sektörün güçlendirilmesi ve istihdamın teşviki alanlarındaki politikalarımıza ayrıntılı bir şekilde değindik. Temel önceliğimizin makroekonomik istikrar olduğunun altını çizdik. Ekonomi reformlarına dair bilgilendirme toplantılarını gelecek günlerde de sürdüreceğiz. Ülkemizin bu reformları yaşama geçirmeye ilişkin nasıl bir kararlılık içinde olduğunu bütün muhataplarımızla paylaşacağız.

Yorumlar (0)