Bakan duyurdu: Ekim ayı ihracatında rekor tazelendi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Ekim ayında ihracat geçtiğimiz senenin aynı ayına göre kıyaslandığında yüzde 20,2 artış göstererek 20,8 milyar dolar oldu. Geçtiğimiz ayki Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık ihracat değeri tazelendi.” dedi.

EKONOMİ 01.11.2021, 15:32
Bakan duyurdu: Ekim ayı ihracatında rekor tazelendi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bakanlığın konferans salonunda TİM Başkanı İsmail Gülle ile bir basın toplantısı yaparak ekim ayı dış ticaret rakamlarını paylaştı.

Bu senenin ihracat için rekorlarla dolu bir sene olduğunu belirten Muş, ihracatın, ekonomik büyümeyi ivmelendirirken dış ticaret dengesini de güçlendirdiğini kaydetti.

İhracatta rekor tazelendi

Muş bu kapsamda, 2021 senesinde ihracata ortaya koyulan güçlü performansın ekim ayında da sürdüğüne dikkat çekip, “Geçtiğimiz senenin ekim ayına göre ihracatımız %20,2 oranında arttı ve 20,8 milyar dolar seviyesinde oldu. Elde edilen değerle geçtiğimiz ayki Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık ihracat değerini tazelemiş olduk.

En yüksek dış satım rekoru da geride bırakıldı

Bununla beraber 215,7 milyar dolara işaret eden son 12 aylık ihracat değerimiz de bizler için yeni bir rekordur. 2021 senesi ocak-ekim arası dönemde ise ihracatımız, geçtiğimiz senenin aynı dönemiyle kıyaslandığında %33,9 oranında artarak 181,8 milyar dolar olmuştur. Elde edilen bu verilerle 2021 senesinin 10 ayında, 2019 senesinde yakalanan 180,8 milyar dolarlık en yüksek senelik dış satım rekorumuzu da geride bırakmış olduk.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)