Bakan Dönmez: Yarın büyük gün

Fatih Dönmez, ülkemizin dördüncü sondaj gemisi Abdülhamid Han'ın yarın Akdeniz'de gerçekleştireceği ilk sondaj için demir aldığını duyurdu.

EKONOMİ 08.08.2022, 22:45 09.08.2022, 13:43
Bakan Dönmez: Yarın büyük gün

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, ülkemizin dördüncü sondaj gemisi Abdülhamid Han'ın yarın Akdeniz sularında gerçekleştireceği ilk sondaj için demir aldığını açıkladı.

"Çabası Abdülhamid Han gibi olsun"

Bakan Dönmez, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımında, "Yarın çok büyük bir gün. Çok heyecanlıyız. Dördüncü sondaj gemimiz olan Abdülhamid Han yarın ilk sondajını yapmak üzere demir alıyor. Rüzgarı kolayına, yolu açık, çabası Abdülhamid Han gibi olsun." ifadelerine yer verdi.

Tüm işlemleri tamamlanan sondaj gemisinin Mersin Taşucu Limanı'ndan yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilk seferine uğurlanması öngörülüyor.

27 Temmuz'da duyurmuştu

27 Temmuz'da iştirak ettiği bir televizyon programında değerlendirmeler yapan Bakan Dönmez, ülkemizin yeni sondaj gemisi Abdülhamid Han hakkında da konuşmuş, "Abdülhamid Han sondaj gemisini önümüzdeki 9 Ağustos tarihinde Mersin'den ilk görev yerine doğru uğurlayacağız." sözlerini sarf etmişti.  

Yorumlar (0)