Bakan Dönmez duyurdu: Bir hafta içinde hesaplarda

Fatih Dönmez, Bilecik'in Yenipazar ve Gölpazarı ilçelerinde selden olumsuz yönde etkilenen bölgeleri ziyarette bulunarak muhtarlarla koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi ve yurttaşlarla buluştu. Dönmez, "Allah'ın izniyle bir hafta içinde ödenek Burdur Valiliği'nin hesabına yatırılacak. Çiftçilerimize bir hafta içinde ödeme yapılmış olacak." dedi.

EKONOMİ 31.07.2022, 19:16 01.08.2022, 12:08
Bakan Dönmez duyurdu: Bir hafta içinde hesaplarda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Gölpazarı ilçesine bağlı Türkmen köyünde bir süre evvel sel sularına kapılarak yaşamını yitiren Asiye Dikmen'in ailesine taziye için ziyarette bulundu.

Duvarları yıkılan evin önünde selzede kadının oğlu Sinan Dikmen'den bilgiler alan Bakan Dönmez, sel haberinin akabinde AFAD başta olmak kaydıyla pek çok desteğin verilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.



"Bir hafta için yardım ödemeleri yapılacak"

Sinan Dikmen'in de selden yaralı olarak kurtarıldığını dile getiren Bakan Dönmez, "Tahılda, ekinde bazı tahribatlar mevcut. Onlara ilişkin olarak tarım müdürlüğümüzce gerekli hasar tespit faaliyetleri tamamlanmıştır. Biz de vekillerimizle birlikte başkentten takip ettik. İlgili birimlerimizle irtibat halindeydik. Allah'ın izniyle bir hafta içinde ödenek de Burdur Valiliği'nin hesabına yatırılacak. Çiftçilerimize bir hafta içinde ödeme yapılmış olacak. Arabası ve evi zarar görenlere de imkanlar doğrultusunda destek yardım ödemeleri yapılacak. Allah'ım bu ve bunun gibi afetlerden korusun diyorum." dedi.

Mahalle ve köy muhtarlarıyla buluştu

Bakan Dönmez, ziyaret çerçevesinde Bilecik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce düzenlenen programda selden olumsuz yönde etkilenen bölgelerin mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Programlara, Vali Kemal Kızılkaya, Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer, Gölpazarı Kaymakamı Efecan Şahin, Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Yenipazar Kaymakamı Abdullah Emre Özefe, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Bilecik İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Burhanettin Erdoğan, MHP İl Başkanı Fatih Yaşar ve AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım ile kurum müdürleri iştirak etti. 

Yorumlar (0)