Bakan, dev projeyi duyurdu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 12 milyon yolcuya hizmet edeceği değerlendirilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın 2 yılda tamamlanacağını açıkladı.

EKONOMİ 05.07.2020, 13:29
Bakan, dev projeyi duyurdu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi program için geldiği Mersin'de Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda incelemede bulundu.

Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, üstyapı projelerinin tamamlandığını belirterek, 12 milyon yolcuya hizmet edebilecek kapasitede bir havalimanı projelendirildiğini, önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılacağını, bu yıl içerisinde inşaatına başlanıp en geç 2 yıl içerisinde de inşaatının tamamlanacağını bildirdi.

Çukurova bölgesine, bölgenin insanına, Türk milletine yakışır bir havalimanı yapmak için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tüm çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Açıklama yaptığı noktayı göstererek "pist çalışmasının üzeri" ifadesini kullanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yıl sonuna kadar bütün altyapı çalışmalarının tamamlanacağını, yine havalimanı bağlantı yollarıyla ilgili çalışmaların da hızlı bir şekilde sürdüğünü kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havalimanı yol bağlantılarının 2021 yılının başlarında bitmiş olacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)