Bakan Derya Yanık açıkladı: '179 milyon TL ödeme yapıyoruz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Eylül ayına yönelik Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardımları, Kronik Hastalık Yardım Programı ve Çoklu Doğum Yardımı kapsamında ihtiyaç sahiplerine yaklaşık olarak 179 milyon TL ödeme yapıyoruz” açıklamasını yaptı.

EKONOMİ 27.09.2021, 13:41 27.09.2021, 17:52
Bakan Derya Yanık açıkladı: '179 milyon TL ödeme yapıyoruz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardımların ayrıntılarına yönelik yazılı bir açıklama yaptı. 

“Düzenli nakdi yardımda bulunuyoruz”

Bakan Yanık, “Şartlı Eğitim Yardımımız ile çocuklarımızın eğitime devam etmesi şartıyla, ilk ve orta öğrenim döneminde çocuğu olan ve sosyal güvencesi bulunmayan ailelerimize eğitim desteği sunuyoruz. Şartlı Sağlık Yardımımız ile 0-6 yaş arasında çocuk ve ihtiyaç sahibi ailelerimize, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği dönemlerde sağlık kontrollerini yaptırmaları koşuluyla düzenli olarak nakdi yardımda bulunuyoruz. Öte yandan çoklu doğum neticesinde dünyaya gelen çocuk ve ihtiyaç sahibi ailelerimize de nakdi destek sunuyoruz. Bu çerçevede, Eylül ayı içinde sosyal yardım programlarımız ile 175,3 milyon TL ödeme yapıyoruz” sözlerini kullandı.

“Eylül ayında 179 milyon TL ödeme…”

Bakan Yanık, SSPE ve  tüberküloz hastalığından muzdarip olan kronik hastalara da 3.7 milyon TL destekte bulunacaklarını ifade ederek, “Dolayısıyla Eylül ayı içinde dört nakdi sosyal destek programımız ile birlikte 179 milyon TL ödeme yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)