Bakan canlı yayında ilk kez açıkladı: İstanbul - Antalya arası 4 saate düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara ile Antalya arasındaki hızlı tren projesi ile iki Kent arasındaki süreyi 4 saat 45 dakikaya indireceklerini duyurdu.

EKONOMİ 11.05.2023, 13:04 Şeyda Gül
Bakan canlı yayında ilk kez açıkladı: İstanbul - Antalya arası 4 saate düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, NTV'de katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul ile Antalya arasındaki hızlı tren hattı projesini ilk kez açıklayan bakan Karaismailoğlu, projenin detaylarını paylaştı. İstanbul'dan Antalya'ya 714 kilometre uzunluğunda hızlı tren hattının yapılacağını söyleyen bakan Karaismailoğlu, İstanbul'dan Antalya'ya 4 saat 45 dakikada ulaşma imkanını vurguladı. Bunun İstanbul - Eskişehir arası zaten mevcut hastanın var olduğunu belirten Karaismailoğlu, “Eskişehir'den Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur'dan Antalya'ya ineceğiz ve bu hatlar birbiriyle entegre halde olacak” dedi.

Süper hızlı tren projesi

Ankara - İstanbul arasında yapılacak olan süper hızlı tren projesi hakkında bilgi veren bakan Karaismailoğlu, projenin en kısa zamanda hayata geçeceğini ve iki şehir arasındaki sürenin 80 dakikaya düşeceğini duyurdu. Saatte 350 km hız yapacak olan süper hızlı tren projesinin mevcut hızlı tren hattı yapısı ile devam edeceğini ifade eden Karaismailoğlu, “Bu yıl süper hızlı tren hattının ihalesini yapacağız” ifadelerini kullandı.

Ankara Trabzon arası 4,5 saate inecek

Samsun'dan Sarp'a kadar hızlı tren projesini hayata geçireceklerini belirten bakan Karaismailoğlu, Karadeniz'in boydan boya demiryolu ile buluşacağına ifade etti. 513 kilometre uzunluğundaki proje bittiğinde Trabzon - Sarp arasının 70 dakikaya ineceğini vurgulayan bakan Karaismailoğlu, Trabzon -Samsun arasının 2 saate ve Trabzon - Ankara arasının ise 4,5 saate ineceğini belirtti.

İstanbul - Antalya arası hızlı tren projesi

İstanbul Antalya arası 714 kilometrenin 4 saat 45 dakikaya ineceğinin altını çizen bakan Karaismailoğlu, İstanbul - Eskişehir arasında mevcut olan hatta ekleme yapacaklarına belirti. Buna göre, Eskişehir'den Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur'dan Antalya'ya inilecek. 2 saat 15 dakikada 347 kilometrelik Eskişehir - Antalya arasına almış olacağını belirten Karaismailoğlu, “Bu da şu an inşaatı devam eden Ankara - İzmir hattından da Afyonkarahisar'a entegre olacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)