Bakan Bilgin, memur zammı teklifini açıkladı 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, memur ve memur emeklileri için yapılacak zam teklifini açıkladı. Bilgin, 3600 ek gösterge verilmesinin görüşüleceğini bildirdi. 

EKONOMİ 12.08.2021, 14:16
Bakan Bilgin, memur zammı teklifini açıkladı 

Sayısı 6 milyonu bulan memur ve memur emeklilerinin merakla beklediği zam görüşmeleri tarafları buluşturdu. Bugün ikinci kez bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve heyetler, hükümetin 2 senelik memur zammı teklifini konuştu. 



3600 ek gösterge meselesi çözülecek mi? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, 3600 ek gösterge sorununun zam görüşmeleri sırasında çözüme kavuşturulmasını istediklerini dile getirirken zam teklifini de şu şekilde açıkladı: “2022 senesinin ilk 6 ayı için yüzde 5, ikinci 6 ayı için yüzde 6 ve enflasyon farkı. 2023 senesinin ilk 6 ayı için yüzde 6, ikinci 6 ayı için de yüzde 6 ve enflasyon farkı.” 



Zam oranı 22 Ağustos’ta belli olacak 

Görüşmelerde bu aşamadan sonra müzakere sürecine girilecek. Uzlaşı olması halinde kesin zam Oranı 22 Ağustos’ta açıklanacak. Anlaşma olmaması durumunda ise kamu görevlileri hakem heyeti, ağustos ayı sonunda zam oranına karar verecek. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memurların toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin de şunları aktardı: “Türkiye, çalışanlarını, enflasyona ezdirmeyecektir. Enflasyonun üzerinde bir oran ile meseleyi ele alacağız.” 

Yorumlar (0)