Bakan Bilgin EYT için tarih verdi: Yaş şartı olacak mı?

EYT’de yaş sınırı ile ilgili açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, “Bu hafta içerisinde açıklamış olacağız” dedi.

EKONOMİ 27.12.2022, 14:27 27.12.2022, 17:52
Bakan Bilgin EYT için tarih verdi: Yaş şartı olacak mı?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hususunda çalışmalar hızla devam ediyor. EYT konusunu çözüme ulaştıracak yöntemin yeni seneye girmeden sonuca ulaşması bekleniyor. EYT'de prim ve sene konularının haricinde "yaş sınırı" koşulunun bulunup bulunmayacağı büyük önem taşıyor.

Milyonların beklediği soru netlik kazanacak

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "EYT'de yaş şartı olacak mı?" sorusunu yanıtladı.

3 milyon EYT’linin merakla beklediği soruya yanı Bakan Bilgin’den geldi. Bir gazetecinin, "‘EYT seçim sonrasına kaldı’ gibi iddialar var. Siz bu konu için ne diyorsunuz?" sorusuna cevap veren Bilgin, "Bu şekilde bir durum yok, bu hafta duyurulacak." dedi.

"Bizim önümüzde de belirli hesaplamalar var"

Geçtiğimiz günlerde bir canlı yayına katılan Bakan Bilgin, "EYT'de yaş aralığı bulunacak mı?" sorusuna cevap olarak, "Bu durum olanaklar içerisindedir. İncelenecek bir şey 'olacak' diyemem. Çünkü henüz bir kesinlik bulunmuyor. Kamuoyu genelinde muhtelif yaş aralıkları değerlendirildi. Bizim önümüzde de belirli hesaplamalar var. Olanaklar dahilinde en ayrıntılı şekilde düzenleme yapılacak. Önümüzdeki hafta içerisinde Meclis'e sunulmuş olur." demişti.

Yorumlar (0)