Bakan Bilgin EYT için tarih verdi

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının EYT sorusunu yanıtlayan Vedat Bilgin, "Düzenleme bu hafta içerisinde açıklanacak. Yaş şartını da o gün açıklayacağız." dedi.

EKONOMİ 26.12.2022, 21:15
Bakan Bilgin EYT için tarih verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT'liler (emeklilikte yaşa takılanlar) hususundaki düzenlemenin bu hafta içerisinde açıklanacağını ifade etti. 



"Bu hafta açıklayacağız"

Bilgin, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının EYT düzenlemesine dair sorularını cevapladı.

Bahse konu düzenlemenin bu hafta içerisinde açıklanacağını kaydeden Bakan Bilgin, yaş koşuluna dair soru üzerine, "O gün açıklanacak." yanıtını verdi. 

Bilgin, "'EYT düzenlemesi seçimde sonraya kaldı.' gibi iddialar hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise "Öyle bir şey yok. Bu hafta içerisinde açıklanacak." cevabını verdi.



Erdoğan da EYT hakkında konuşmuştu

Öte yandan, toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin zenginliğini çalışanlar başta olmak üzere halkımızın her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Sürdürülen bütün projeleri gençlerimizle beraber daha ileri taşıyarak devam edeceğiz. Emekli ve memur maaş artışlarını da bu yaklaşım doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin beklentilerini karşılayacak olan hazırlığı yakın zamanda tamamlıyoruz. EYT'yi de yılbaşından evvel gündemimizden çıkarmayı arzuluyoruz." ifadelerini kullanmıştı

Yorumlar (0)