Bakan Bilgin duyurdu: Asgari ücret düzeyine çıkarıyoruz

Vedat Bilgin, "Gazilerimize ödenen maaşları asgari ücret seviyesine çıkarıyoruz." dedi.

EKONOMİ 26.03.2023, 22:25 27.03.2023, 13:39
Bakan Bilgin duyurdu: Asgari ücret düzeyine çıkarıyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, TBMM'ye sundukları faaliyette gazilere ödenen aylıkları asgari ücret seviyesine yükselttiklerini ve aylık farklılıklarını ortadan kaldırdıklarını açıkladı.

Bakan Bilgin, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "TBMM'ye sunduğumuz çalışmayla birlikte gazilerimize ödenen aylıkları asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz. Düzenlememizle birlikte gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarını da ortadan kaldırmış olacağız. Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlettir ve vatana fedakarca hizmet etmiş olan gazilerimizin her daim yanındadır." ifadelerine yer verdi.

"Bayram ikramiyesinden 15,6 milyon emekli faydalanacak"

Bakan Bilgin, 2 bin TL'ye yükseltilecek bayram ikramiyesi düzenlemesinden EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) çerçevesinde emekli olacaklar dahil olmak kaydıyla 15,6 milyon emeklinin faydalanacağını duyurmuştu. 

Bilgin, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden dün (25 Mart) gerçekleştirdiği açıklamada, şu ifadelere yer vermişti:

"En düşük emekli maaşına yapılan artışın ardından bayram ikramiyesini de yüzde 82 oranında zamla 2 bin TL'ye çıkarıyoruz. Bu düzenlemeden emeklilikte yaşa takılanlar çerçevesinde emekli olanlar dahil olmak kaydıyla 15,6 milyon emekli faydalanacak. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet ferasetiyle emeklilerinin yanında."

Yorumlar (0)