Bakan Bilgin'den net asgari ücret açıklaması

Vedat Bilgin, asgari ücretin sene içinde artırılması tartışmalarına ilişkin, "Olağanüstü koşullar ortaya çıkarsa düşünülebilir fakat bugün için gündemimizde bu yönde bir şey yok." dedi.

EKONOMİ 31.03.2022, 18:20
Bakan Bilgin'den net asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, ATO Congresium'da gerçekleştirilen EKO İKLİM Zirvesi ve Fuarında yaptığı konuşmanın akabinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Zam yapalı üç ay oldu"

Asgari ücrete zam yapılacağına yönelik tartışmaların anımsatılması üzerine Bilgin, şu sözleri sarf etti:

"Asgari ücret her sene aralık ayı içinde belirleniyor. Bu sene çok yüksek bir artış yaptık. Buna ek olarak çok önemli bir şey daha yaptık. Gelir vergisinden vazgeçtik. Devlet büyük bir fedakarlıkta bulundu. Asgari ücrette çok net bir artış sağlandı. Zam yapılalı henüz üç ay oldu. Bunu şimdiden tartışmak anlamsız."

"Gündemimizde yok"

Bakan Bilgin, ülkemizin global salgının akabinde meydana gelen ekonomik krizlerin baskısında olduğuna işaret ederek, "En önemli göstergelerden biri de enflasyonist etki. Bunu önlemek için yeni bir ekonomik program uygulamaktayız. Mayıs ayı itibarıyla enflasyonda düşüş göreceğiz. Yani enflasyona bağlı ücret artışı sarmalına neden olacak bu tarz yaklaşımları doğru bulmuyorum. Olağanüstü koşullar ortaya çıkarsa düşünülebilir fakat bugün için gündemimizde bu yönde bir şey yok." diye konuştu. 

"Birbirine karıştırılmamalı"

Siyasi partilerin temsilcilerinin asgari ücretin yükseltilmesi yönündeki açıklamalarına dair sorular üzerine Bilgin, şu cevabı verdi:

"Onlar siyasi pozisyonları yönünden kendi değerlendirmelerini yaparlar. Demokrasi de zaten bu şekilde işler. Benim açıklamalarımı çalışma yaşamından sorumlu bir bakan olarak yorumlamak gerekir. Temmuz ayında toplu sözleşmelerde enflasyon farkı var. Bunları birbirine karıştırmamak gerekiyor. Temmuzda hem işçiler hem de memurlar ile yaptığımız sözleşmeleri tekrar değerlendireceğiz."

Yorumlar (0)