Bakan Bilgin'den 'EYT' ve 'asgari ücret' mesajı

Vedat Bilgin, "EYT önümüzdeki aralık ayında TBMM'de olacak. İşçilerimiz, çalışanlarımız, emeklilerimiz, onların her adımda problemlerinin üstesinden gelmeye çabalıyoruz. Bu yıl aritmik olarak yüzde 85, kümülatif olarak asgari ücrette yüzde 94 artışa gittik. Önümüzdeki aralık ayında da emekçilerimizi sevindirecek olan yeni haberler vereceğiz. Onları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bu hususta söz veriyoruz." dedi.

EKONOMİ 17.09.2022, 23:55 18.09.2022, 15:24
Bakan Bilgin'den 'EYT' ve 'asgari ücret' mesajı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, 35'inci Ahilik Haftası kutlamalarının resmi kapanış programının akabinde esnaf ziyaretinde bulunup AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı'na geçiş yaptı.

"EYT teklifimiz Aralık 2022'de Meclis'te olacak"

Bakan Bilgin, bir basın mensubunun, "Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili çalışmalardaki son durum nedir?" sualine şu cevabı verdi:

"Önümüzdeki aralık ayında TBMM'de olacak. Bu tarz düzenlemelerin teknik kısmını biz yaparız, kesin kararı Meclis verir."

"Sözleşmeli personeller için yaptığımız çalışma tamamlandı"

Başka bir basın mensubunun, "Sözleşmeli personellere kadro verilmesine ilişkin son durum nedir?" suali üzerine Bilgin, "O çalışmamızın tamamlandığını söyleyebilirim. Üzerinde son kez çalışıp, Kabine Toplantısı'nda Sayın Cumhurbaşkanımız ile paylaştıktan sonra tahmin ediyorum ki en kısa zamanda uygulamaya girecektir." şeklinde konuştu. 

"Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz"

Bilgin, şöyle devam etti:

"Esnafımızın karşı karşıya kaldığı emeklilik problemlerini çözeceğiz. Onlara ilişkin olarak yaptığımız çalışmalar tamamlanmak üzere. Onların her türlü problemi bizim problemimizdir. İşçilerimiz, çalışanlarımız, emeklilerimiz, onların her adımda problemlerinin üstesinden gelmeye çabalıyoruz. Bu yıl aritmik olarak yüzde 85, kümülatif olarak asgari ücrette yüzde 94 artışa gittik. Önümüzdeki aralık ayında da emekçilerimizi sevindirecek olan yeni haberler vereceğiz. Onları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bu hususta söz veriyoruz."

Yorumlar (1)
Emekçi 2 yıl önce
Kamu bankasında taşoren çalışmaktayım temizlik elamanı olarak haklardan yararlanmak istiyoruz kadro istiyoruz bize kim sahip çıkacak kadro istiyoruz