Bakan Bilgin'den EYT açıklaması

Vedat Bilgin, 3600 ek göstergeye dair, “Aralık ayındaki düzenlemeyle birlikte ek göstergelerin maaşlar üzerinde etkisi daha da artacak. Devlet düzgün olanı, adil olanı yapar. Biz de bunu yaptık. Bundan sonra açacağımız ilk dosya sözleşmeli çalışanlarla ilgili olacak. EYT konusu da önümüzde.” dedi.

EKONOMİ 06.06.2022, 23:27
Bakan Bilgin'den EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, bir televizyon kanalındaki canlı yayına katıldı ve 3600 ek göstergeye dair merak edilen noktalara değindi.

“Çalışanlarımızı enflasyona karşı koruyacağız"

Bakan Bilgin, “Ülkemizin emekçilerini ilgilendiren her husus bizim ilgi alanımızdır. Bunlardan biri de 3600 ek göstergeydi. 5,3 milyon kişiyi kapsayan bir faaliyet yürüttük. Sendikalar başta olmak kaydıyla, hiç kimsenin beklemediği bir düzenlemeyi hayata geçirdik. İnanıyorum ki kamu personelleri bu gece daha farklı uyuyacak. 'Devlet beni düşünüyor.' diyecekler. Bugün kamuda görev yapan ve ek göstergesi sıfır olan çalışanlarımız 600 ek puan almış oldular. Maaşlarında bin 300 ila bin 400 TL arasında artış oldu. Önümüzdeki ay kapsamlı bir iyileşme yapacağız. Çalışanlarımızı enflasyona karşı koruyacağız." dedi. 

“200 bin TL emekli ikramiyesi alanlar 250 bin TL alacak"

Aralıkta da bir düzenleme gerçekleştirileceğinin altını çizen Bakan Bilgin, “Geçtiğimiz yıl yaptığımız gibi kamu personelimize toplu sözleşme ve enflasyon farkını, diğer ek düzenlemeleri yapacağız. Kamu personellerinin maaşlarına ve emekli ikramiyelerine yansıyan fark daha da artacak. Aralık ayındaki düzenlemeyle birlikte ek göstergelerin maaşlar üzerinde etkisi daha da artacak. 200 bin TL emekli ikramiyesi alanlar 250 bin TL alacak." diye konuştu. 

“Buradan bir müjde de vereyim..."

Bilgin, “Biz sosyal bir devletiz. Devlet düzgün olanı, adil olanı yapar. Biz de bunu yaptık. Bu düzenlemenin halkımız tarafından adil olduğunun düşünülmesi bizi çok memnun etti. Buradan bir müjde de vereyim. Tüm kamu personellerinin maaşlarının düzenlenmesi çalışmasına ilişkin talimatı da Sayın Cumhurbaşkanımız bize verdi." ifadelerini kullandı. 

"Önümüzde sözleşmeli personel ve EYT dosyaları var”

Bilgin, “Bundan sonra açacağımız ilk dosya sözleşmeli çalışanlarla ilgili olacak. Bildiğiniz üzere kamuya sözleşmeli çalışanlar istihdam ediliyor. Bu hususlarda kamu gereksinim duydukça sözleşmeli personel alımı yapıyor. Biz de kadro hakkı tanımlayacağız. Bütün sosyal meseleleri görev alanımız içine dahil ediyoruz. EYT konusu da önümüzde." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)