Bakan Bilgin'den EYT açıklaması

Bir basın mensubunun, "EYT ile ilgili yasal düzenlemede taşerondan kadroya geçiş yapanlar emeklilik koşulunu karşılama halinde zorunlu emekliliğe yönlendiriliyordu, bunu kaldırdınız. 4B'li olanların da bu yönde bir talebi vardı." sözleri üzerine Vedat Bilgin, "Eğer yetiştirebilirsek o mevzuya bunu da ekliyor olacağız. Zorunlu emeklilik koşulunu hepsinde kaldıracağız." şeklinde konuştu.

EKONOMİ 06.03.2023, 23:42 07.03.2023, 17:25
Bakan Bilgin'den EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı akabinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Çalışma yaşamına dair bir soru üzerine Bakan Bilgin, "Yarın (7 Mart) geçici işçilere ilişkin düzenlemeyi TBMM'ye sevk edeceğiz." dedi.



"Eşitlik getireceğiz"

Bir basın mensubunun, "EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) ile ilgili yasal düzenlemede taşerondan kadroya geçiş yapanlar emeklilik koşulunu karşılama halinde zorunlu emekliliğe yönlendiriliyordu, bunu kaldırdınız. 4B'li olanların da bu yönde bir talebi vardı." sözleri üzerine Bakan Bilgin, "Eğer yetiştirebilirsek o mevzuya bunu da ekliyor olacağız. Zorunlu emeklilik koşulunu hepsinde kaldıracağız." şeklinde konuştu.

Buna dair bir sayı olup olmadığına yönelik soru üzerine Bakan Bilgin, "Sayı az, işçiler gibi değil fakat sayıya bakarak yapmıyoruz. Niye mecburi emekli ediyoruz? Bunu kaldıracağız, eşitlik getirecek bir düzenleme için çalışmaktayız." dedi. 

Yorumlar (0)