Bakan Bilgin'den asgari ücret ve 3600 ek gösterge açıklaması 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge hakkında çalıştıklarını belirtti ve asgari ücret hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Bu konuyla ilgili hepimizin hesabı var. Enflasyon karşısında emeğin korunacağı bir asgari ücret belirleyeceğiz.” 

EKONOMİ 05.11.2021, 12:21 05.11.2021, 12:24
Bakan Bilgin'den asgari ücret ve 3600 ek gösterge açıklaması 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrette iyileştirmeleri bekleyen vatandaşlar için açıklamalarda bulundu. Enflasyon karşısında vatandaşın emeğinin korunması için çabaladıklarını belirten Bilgin, şu ifadeleri kullandı: “Asgari ücret konusunda hepimizin bazı hesapları var. Bu ücrette emeğin korunacağı türden bir seviyenin belirlenmesi için hareket ediyoruz.” 



“Toplumun beklentileri hakkında araştırma yapıyoruz” 

Vedat Bilgin: “2 bin 500 adet farklı sektörde çalışan işçi, yönetici, esnaf, işveren ve diğer meslekleri de içine alan bir araştırma komisyonu ile toplumun beklentileri hakkında bir araştır yapıyoruz. Asgari ücret çalışması, kamuoyunun beklentisini göstermek şeklinde bir çalışma olacak. İşçilerimizi koruyacak ve asgari ücreti gündem olmaktan çıkaracak rahatlamaların oluşturulacağını söyleyebilirim.” 



3600 ek gösterge hakkında 

Vedat Bilgin: “3600 ek gösterge hakkında da bakanlığımız bünyesinde yürütülen çalışmalar var. Maliyeti ve kapsamını şu anda çalışıyoruz. Yakında sendikalarla ortak çalışma başlatacağız.” 

Yorumlar (1)
Erdinç 2 yıl önce
Geç bunları anam babam geç bunları