Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması

Meclis'teki bütçe görüşmeleri esnasında konuşan Vedat Bilgin, asgari ücrete ilişkin olarak, "Ciddi oranda bir yükseliş sağlayacağız, çalışanlarımız için adeta bir bayram havası yaratacak." sözlerini sarf etti.

EKONOMİ 11.12.2021, 22:41
Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması

Meclis'teki bütçe görüşmelerinde konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Bilgin, çalışanların büyük bir merakla beklediği asgari ücrete dair, "Ciddi oranda asgari ücret artışı yapacağız. Çalışanlarımız için, özellikle de düşük gelirli çalışanlarımız için adeta bir bayram havası yaratacaktır." dedi.

"Ciddi oranda artış olacak"

Meclis'te süren 2022 bütçe görüşmelerinde Bakan Bilgin de konuştu. Asgari ücrete dair önemli açıklamalar yapan Bilgin, milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret rakamının yurttaşların beklentisine karşılık vereceğini ve düşük gelirliler için bayram havası oluşturacağını kaydetti.

Bakan Bilgin, "Beklentileri tamamen karşılayacak bir yükseltme yapacağız. Dar gelirli yurttaşlarımız için bu rakam adeta bir bayram havası oluşturacaktır. Asgari ücret alan 20 milyon kişinin olduğu söyleniyor. Bahse konu rakamlar asla doğru değil. Yaklaşık olarak 6 milyon dolayların çalışanımız var." diye konuştu.

3600 ek gösterge

3600 ek gösterge hakkında da konuşan Bilgin, "Bu hususu teknik olarak toplumdaki adalet duygusuna zarar vermeyecek bir şekilde masaya yatırıyoruz. İlerleyen haftalarda komisyonumuzu bir araya getireceğiz. Ardından da TBMM'ye göndereceğiz. TBMM'ye geldiğinde de gereğinin yapılacağına inanıyoruz." sözlerini sarf etti.

Sözleşmeli çalışan

Sözleşmeli personel hususunda ise Bilgin, "Sözleşmeli personel meselesini de gündemimize aldık. Bu meseleyi de en uygun bir şekilde çözüme kavuşturacağız." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)