Bakan Bilgin canlı yayında açıkladı: Asgari ücrete ne kadar ara zam yapılacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada Temmuz ayında yapılacak ara zamla 500 dolarlık alım gücünün korunması gerektiğini ifade etti.

EKONOMİ 26.05.2023, 09:48 Şeyda Gül
Bakan Bilgin canlı yayında açıkladı: Asgari ücrete ne kadar ara zam yapılacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Habertürk'te Kübra Par ve Kemal Öztürk'ün konuğu oldu. “Asgari ücrete ara zam ne kadar olur” sorusunu yanıtlayan bakan Bilgin, asgari ücretin belirlenme sürecinde yasal bir prosedürün olduğunu söyledi. Öncelikle Asgari Ücret Komisyonu diye bir komisyonun varlığından söz eden bakan Bilgin, kararı bu komisyonun verdiğini ve buna göre değerlendirme yaptıklarını belirtti. Buradan net bir rakam açıklamanın doğru olmayacağını dile getiren bakan Bilgin, “Ama şunu söylüyorum, 500 dolara tekabül eden bir alım gücünün Türkiye'nin asgari ücrette korumasının, sadece asgari ücretliler için değil diğer ücretli çalışanların yukarıya doğru belirlenmesi konusunda da önemli” dedi.

Paranın reel satın alma gücü değerlendiriliyor

“Ben bu eşiğe Temmuz ayı için diyorum” ifadelerini kullanan Bilgin, orada paranın reel değerini satın alma gücünü değerlendiren bir durum olduğunu vurguladı. Raporları kurulda değerlendirdiklerini ifade eden bakan Bilgin, akılda kalması için 500 dolar dediğini belirterek “Yoksa 500 dolara endekslemek istemiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Güncel asgari ücret 8 bin 500 TL

2023 yılının ilk 6 ayı için geçerli olan asgari ücret tutacağım 8 bin 500 TL olarak belirlenmişti. Geçtiğimiz günlerde arızam açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca çalışanın Temmuz ayında yapılacak zamma merak etmesine neden olmuştu.

Yorumlar (0)