Bakan Bilgin açıkladı: Asgari ücrete yeni bir zam olacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, son günlerde tartışma konusu olan ‘asgari ücrete ikinci zam’ ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Bilgin, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa asgari ücreti yüzde 50'nin üstünde attırdıklarını ve bu tartışmayı anlamlı bulmadığını ifade etti.

EKONOMİ 22.03.2022, 14:20
Bakan Bilgin açıkladı: Asgari ücrete yeni bir zam olacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, son günlerin tartışma konusu ‘asgari ücrete ikinci zam’ ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

“Asgari ücret tartışmaları anlamsız”

Asgari ücrette ikinci zam yapılacağı yönündeki iddialara yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa asgari ücreti yüzde 50’den fazla arttırdık. Son günlerde tekrar asgari ücret tartışmalarının çıkmasını anlamlı bulmuyorum. Çünkü enflasyon farkı ile gerekeni yaptık. Bu hallerde, iş vereni ve işçiyi düşünmek lazım. Asgari ücret artarken, iş verenlerin de maliyeti burada arttı" sözlerini kullandı.

‘Yeni istihdam modeli’ açıklaması

Pandemi sürecinde birçok problem yaşarken Türkiye'nin yüzde 11'lik büyüme oranına ulaştığını aktaran Bakan Bilgin, "Son iki sene içinde Amerika ve Avrupa gibi güçlü ekonomiler büyük problem yaşarken Türkiye bu sorunlara rağmen yüzde 11 gibi bir büyüme oranı yakaladı. Önümüzdeki süreçte de aşama aşama enflasyonun düşeceğini hep birlikte göreceğiz. Dünya genelinde yaşanan ekonomik tahribatı bertaraf etmenin yolu istihdam ve büyümedir. Türkiye bunu, yeni istihdam modeli ile başaracaktır. Bu modeli bir Gaziantep'ten başlatıyoruz. Gaziantep bunu elde edebilecek bir ekonomi ve sanayiye sahip. Yeni istihdam modeli Gaziantep’te başladıktan sonra Bursa’da da ayrıca devam edecek ve Türkiye’ye yayılacak" dedi.

“İşe alınacak olan çalışanın ilk 3 ekonomik giderleri karşılanacak”

Yeni istihdam modelinin ayrıntılarından da söz eden Bakan Bilgin, "Bu yeni modelle birlikte işe alınacak olan çalışanların, ilk 3 ay bütün ekonomik giderleri devlet ve bakanlığımız tarafından karşılanacak. Ücretini, primini, sigortasını yani bütün ekonomik giderlerini karşılayacağız. İlkokul, lise, meslek yüksekokulu ve üniversite mezunlarının tamamını kapsayan, herkese hitap eden bir model... Bu projeden sonraki 3 ay verilere bakar bunu Türkiye’nin tamamına yaymak istiyoruz. Türkiye’nin istihdam, üretim, büyüme sürecine katkıda bulunacak olan sanayiciler ile birlikte iş insanlarına teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)