Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge için tarih verdi: Sayılı günler kaldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, memur kesim ile emeklilerin enflasyonun yol açtığı tahribattan korunacağını dile getirdi. Bilgin, 3600 ek gösterge çalışmasının da “en kapsamlı şekilde” düzenleneceğini ifade ederek bu konudaki gelişmenin bu ay sonunda duyurulacağını kaydetti.

EKONOMİ 10.05.2022, 17:13
Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge için tarih verdi: Sayılı günler kaldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Basının da Bakan Bilgin’in de gündeminde temmuz ayında maaşlara yapılacak zamlar vardı. Gazeteciler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce ifade ettiği, “Temmuz ayında enflasyon farkına göre maaş artışı yapılacak. Yapacağımız düzenlemelerle dar gelirli vatandaşlarımızın alım gücünü iyileştireceğiz.” sözlerini hatırlattı. Bunun üzerine Bilgin, memurlar ve emeklilerin maaşları için yapılacak olan düzenlemeler hakkında sinyaller verdi.

“Hükümet olarak kimseyi mağdur etmeyeceğiz”

“Memurlara ve memur emeklilerinin maaşlarına enflasyon farkı kadar ödeme yapılacak. Emekliler ise 6 aylık enflasyon oranında zam alacaklar. Biz hükümet olarak çalışanlarımızı da emeklilerimizi de enflasyonun sebep olduğu tahribattan korumak konusunda çalışıyoruz. Haziran ayı itibarıyla enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu çalışmalarımız kapsamında geniş yol haritası da belirleyeceğiz.”



Haziran ayı enflasyonu maaşlar için neden önemli?

Memur ve memur emeklileri sendikalarının hükümetle yaptığı sözleşmeye göre her sene temmuz ayında, o senenin geri kalanında verilecek maaş belirlenir. Memur ve memur emeklileri, enflasyon farklarını ücret olarak alır, 6 aylık enflasyon farkı mevcut sözleşmelerin zam kısmına eklenir. Bağ-Kur ve SSK emeklileri de 6 ayda bir zam alır. Ocak-haziran arasında oluşan enflasyon oranı miktarında bu iki grubun emekli maaşına da zam yapılır. Bu sebeple memur ve tüm emeklilerin maaşlarına yapılacak zamların oranı için haziran enflasyonunun da açıklanması beklenir. Bu sene haziran ayı enflasyonunun 4 Temmuz’da açıklanması bekleniyor. 

3600 ek gösterge çalışmalarında ilerleme var

Ankara’da düzenlenen “36. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Açılış Programı’na” katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Bilgin, kamu personellerini ilgilendiren 3600 ek gösterge için en kapsamlı çalışmanın yapıldığını ve mayıs ayı sonu itibarıyla bu çalışmanın duyurulacağını kaydetti. Çalışma hakkında ayrıntılı bilgi vermeyen Bilgin, tüm paylaşımların ay sonundaki toplantıda aktarılacağını ifade etti.

Yorumlar (0)