Bakan Albayrak: Reformlar sürecek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dünya Bankasının hazırlamış olduğu İş Yapma Kolaylığı Endeksi'nde, Türkiye'nin 43. sıradan 33. ülkeye yükseldiğini duyurdu.

EKONOMİ 24.10.2019, 10:20 24.10.2019, 10:24
Bakan Albayrak: Reformlar sürecek

Dünya Bankası tarafından hazırlanan İş Yapma Kolaylığı Endeksi'nde 33. sıraya yerleştiğimizi duyuran Albayrak, sözlerine şöyle devam etti: "Reformlarımızı sürdüreceğiz. Özellikle maliyetlerin daha da düşmesini, iş hayatında verimliliğin artırılmasını sağlayarak Türkiye'nin yatırım iklimini en üst seviyeye çıkaracağız." 


Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile, Türkiye'nin, Dünya Bankasının hazırladığı İş Yapma Kolaylığı Endeksi'nde (Doing Business Index) geçen yıl 17 basamaklık bir yükselişle 60. sıradan 43'üncü sıraya yükseldiğini hatırlattı. 

Bankanın, bugün açıklanan 2020 raporuna göre Türkiye'nin bu sene 10 sıra daha yükselerek 33. sıraya yerleştiğini duyuran Albayrak, bakanlık liderliğinde yürütülen iş yapma kolaylığı reform çalışmalarına katkı sağlayan çalışma arkadaşlarını, ilgili tüm bakanlıklar ile kamu kurumlarındaki çalışanları ve TOBB'u tebrik ettiğini belirtti. Albayrak, reformların sürdürüleceğini ekledi. Aynı zamanda, işe başlama, vergi ödeme ve dış ticaret gibi alanlardaki kazanımları ileri taşıyacaklarını, maliyetlerin daha da düşmesini sağlayacaklarını, iş hayatında verimliliğin arttırılmasını ve Türkiye'nin yatırım iklimini en üst seviyeye çıkaracaklarını belirtti.

Yorumlar (0)