Bakan Albayrak koronavirüs için yol haritasını duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüse karşı alınan önlemlere ilişkin yol haritasını duyurdu.

EKONOMİ 16.03.2020, 10:01 16.03.2020, 10:05
Bakan Albayrak koronavirüs için yol haritasını duyurdu!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) dünyaya hızla yayılıyor.

Türkiye'de de şimdiye kadar 18 vaka tespit edildi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınan önlemlere ilişkin yol haritasını duyurdu.

Bakan Albayrak, koronavirüsün ekonomiye etkilerine karşı hazırlıklı olmanın öncelikli gündem olarak belirlendiğini kaydederek, "Tüm kurumlarımız dünyada alınan önlemleri, ortaya konulan öngörüleri analiz etti. Olası senaryolara karşı kendi alanlarına ilişkin yol haritalarını hazırladı. Koronavirüs ile mücadelede olduğu gibi ekonomik etkileri ile mücadelede de sorun küresel, mücadele ulusaldır." ifadelerini kullandı.

"Türkiye, olası bir küresel türbülansa her zamankinden daha fazla hazır"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye Esnaf Ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) başta olmak üzere birçok Sivil Toplum Kuruluşu'ndan (STK) ve sektör temsilcilerinden sürece ilişkin değerlendirmeler ve taleplerin alındığını belirten Albayrak, şunları kaydetti:

"Ülkemiz, böyle süreçleri çok rahat bir şekilde atlatmanın güvencesi konumunda olan; güçlü üretim altyapısına, düşük borçluluğa, kaliteli ve yetişmiş insan gücüne, ayrıca dinamik bir iç pazara sahiptir. Olası bir küresel türbülansa her zamankinden daha fazla hazır ve tedbirlidir. Milletimiz şunu çok iyi bilsin ki, atılacak adımlar Türkiye ekonomisi için olduğu kadar Türkiye ekonomisinin geleceği ve hedefleri için de bir koruma kalkanı olacaktır." 

"Üretim ve istihdamın sekteye uğramaması birinci önceliğimiz"

Albayrak, üretim ve istihdamın sekteye uğramaması ve iş gücü piyasasının korunmasının birinci öncelik olduğunu aktararak, "Piyasaların likiditeye erişiminde en ufak aksaklık olmayacak şekilde önlemler alınmış ve alınacaktır. En fazla etkilenen sektörler öncelikli olmak üzere tüm sektörleri kapsayacak bir dizi destek ve önlem uygulanacaktır." dedi. 

"Kurumlarımız da gerekli adımları hafta boyunca atacaktır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacak adımların bu hafta açıklanacağına dikkat çeken Albayrak, "Ayrıca kurumlarımız da gerekli adımları hafta boyunca atacaktır. Bu tedbirler dinamik tedbirlerdir. Süreçler yakından takip edilecek ve gerekli noktada yeni tedbirler hızla uygulamaya sokulacaktır." açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)