Bakan Albayrak'a "Kurun yükselişi sizi telaşlandırıyor mu?" diye soruldu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a katıldığı TV programında Ahmet Hakan, "Kurun yükselişi sizi telaşlandırıyor mu?" diye sordu. İşte bakanın yanıtı...

EKONOMİ 12.08.2020, 23:34
Bakan Albayrak'a "Kurun yükselişi sizi telaşlandırıyor mu?" diye soruldu

Koronavirüsten dolayı dünya ekonomisinde çeşitli dalgalanmalar meydana geldi. Türkiye ekonomisi de pandemiden dolayı etkilenerek döviz kurunda ciddi dalgalanmalar yaşandı.

Katıldığı TV programında konuşan Berat Albayrak döviz kurundaki dalgalanmaları değerlendirdi.

"Kurun yükselişi sizi telaşlandırıyor mu?"

Ahmet Hakan'ın "Kurda meydana gelen yükseliş sizi telaşlandırıyor mu?" sorusuna Berat Albayrak şu yanıtı verdi:

"2 yıldır... 2018 ile birlikte kur geldi. Sosyal medyada yorumlar atıldı. Yaptırımlar uygulandı. Kur 7 seviyelerinden 6'ya ve 5'e indi. Sonra tekrar indi ve tekrar çıktı. Türkiye bütün bu dalgalanmaları düzgün bir şekilde yönetmektedir. Çok güçlü bir altyapıya sahibiz."

"Şikayet edenlere bakıyorsunuz..."

"Bizim görüşümüz ihracatçı için bizim paramızın cazip gelmesi. 1 lira 1 dolarcılar bulunuyordu. Bu eleştiriyi yapanların pek çoğu eleştiri yapmayanlar. Bir liranın bir dolar olması mümkün mü, bunun başta enflasyon farkı var. Türk lirası artık çok daha rekabetçi.

"Haftalık iniş ve çıkışları değerlendirmem"

"Gerek döviz likiditesi, gerekse cari dengedeki altyapı ve faiz rekabetçiliği adımları.. Bütün kırılganlıkları ortadan kaldırmak üzere. Bir haftalık iniş ve çıkışları değerlendirmem... Seviye değil rekabetçi olup olmamak önemli."

Yorumlar (0)