Bakan açıkladı: Süveyş Kanalı’na yardım için hazırız

Süveyş Kanalı’nda küresel ticareti günlük 9,6 milyar dolar zarara uğratan kaza için Türkiye’den de açıklama geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ihtiyaç hâsıl olması durumunda her zaman yardım hazır olduklarını ifade etti.

EKONOMİ 26.03.2021, 12:31 26.03.2021, 18:02
Bakan açıkladı: Süveyş Kanalı’na yardım için hazırız

Süveyş Kanal’ında meydana gelen ve Afrika’yı, Orta Doğu ve Asya’dan ayrına stratejik kanal, ‘The Ever Given’ isimli geminin kaza geçirmesi sonucu durdu. Küresel ticaret hacmini yaklaşık yüzde 12’sini oluşturan kanalda meydana gelen kazayla ilgili Türkiye’den de açıklama geldi.

Süveyş Kanalı’ndaki kazada ihtiyaç olması durumunda Türkiye’nin yardıma hazır olduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “Nene Hatun böyle büyük operasyonları gerçekleştirecek büyük bir gemimiz” değerlendirmesinde bulundu.

Haftalar sürebilir

Süveyş Kanalı’nda meydana gelen ve ‘The Ever Given’ isimli geminin karaya oturmasıyla oluşan mağduriyetin haftalar boyu süreceğini ifade eden uzmanlar, bunun sonucunda petrol fiyatlarında yüzde 7’lik bir artışın olduğunu ve bunun devam etmesinde endişe duyulduğunu belirtti
 

Yorumlar (0)