Bakan açıkladı: Ağrı’da 20 tonluk altın rezervi keşfedildi

Mustafa Varank Ağrı’da Koza Altın Temel Atma Töreni’nde piyasa değeri 1.2 milyar dolar olan 20 ton altın ve 3.5 ton gümüş rezervinin tespit edildiğini kaydetti.

EKONOMİ 10.06.2021, 13:47
Bakan açıkladı: Ağrı’da 20 tonluk altın rezervi keşfedildi

Karadeniz’deki doğalgaz kaynaklarının keşfinin ardından Türkiye bir keşfe daha imza attı.

Sanayi Bakanı Mustafa Varank ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Fatih Dönmez, Ağrı’da Koza Altın Temel Atma Töreni’ne katılım gösterdi.

3,5 ton gümüş rezervi tespit edildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank burada gerçekleştirdiği konuşmasında Ağrı’da Koza Altın tarafından piyasa değeri 1.2 milyar dolar olan 20 ton altın, 2,8 milyar dolar olan 3,5 ton gümüş rezervi tespit edildiği duyuruldu.

2022’de ilk altın dökümü gerçekleştirilecek

Konuşmasının devamında Mustafa Varank, rezervin ülkenin diğer altın madenlerine kıyasla çok daha gelişmiş özelliklere sahip olacağını kaydetti.

Bakan Mustafa Varank, çevre duyarlı bir şekilde rezervin çıkartılacağını ve ilk altın dökümünün 2022 senesinde yapılacağını ifade ederek şunları söyledi:

“Zengin özellikleri içerisinde barındırıyor”

“Gerçekten de ülkemiz, bölge ve dünya açısından bu önemli bir rezerv. Bulunmuş olan rezerv 0,92 tenör değeriyle ülkemizin benzer altın madenlerine kıyaslandığında daha da çok zengin özellikler barındırıyor.

“Çevreye duyarlı bir şekilde rezerv ekonomiye kazandırılacak”

Kaynağın bulunup değerlendirilmesine vesile oldukları için başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Yaklaşık olarak 160 milyon dolar değerindeki bu yatırımla birlikte rezervin çevreye duyarlı olarak ekonomiye kazandırılmasını TMSF ile gerçekleştireceğiz.

“İş olanağı sağlanacak”

2022 senesinin son çeyreğinde ilk altın dökümünü sayın Cumhurbaşkanımız ile beraber yapmak istiyoruz. İşletme döneminde 500 kişiye doğrudan, 2 bin kişiye ise dolaylı olarak iş imkanı da sağlanmış olacak.

Yorumlar (0)