Bakan açıkladı! 3 kamu bankasından kredi paketi geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Bugün, istihdama katkı sağlamak adına 3 kamu bankamızla istihdam odaklı kredi paketini devreye alıyoruz." dedi.

EKONOMİ 31.10.2019, 11:32 31.10.2019, 11:58
Bakan açıkladı! 3 kamu bankasından kredi paketi geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Malatya İş Dünyası ile Buluşma" programında açıklamalarda bulundu.

Albayrak'ın açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

"Dolar 10 lira olacak" diyerek milleti korkutmak istediler. Türkiye olarak hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Enflasyonda hedeflediğimiz noktadan çok daha iyi bir noktaya geldik. Ekim ayında enflasyonda yüzde 8'li seviyeleri görebiliriz. Yeni Ekonomi Programı ile birlikte tarihimizde ilk kez enflasyonda yüzde 5'in altına ineceğiz.

"İnşallah 2019'u büyüme tarafında pozitif bir rakamla kapatacağız. Yaşadığımız onca saldırıya rağmen ihracatımızı artırdık, ithalatımızı azalttık. Türkiye'nin performansı daha iyi gidiyor, daha da iyiye gidecek."

"Faizler yüzde 24'lerden yüzde 14'lere geldi. Birileri ne diyordu, 'Faizleri düşüremezler, faizleri düşürürlerse kur fırlayacak, enflasyon patlayacak.' Ne oldu? Hem faiz düştü hem kur patlamadı, enflasyon düşmeye devam ediyor."

"Bugün, istihdama katkı sağlamak adına 3 kamu bankamızla istihdam odaklı kredi paketini devreye alıyoruz. Bankalarımızın istihdam yoğun sektörlerde istihdam sağlama potansiyeli olan firmalara; belirlediğimiz sektörlerde, özellikle 2 yıla varan anapara ödemesiz, 5 yıla kadar vade içeresinde, çok uygun koşullarda, çok düşük maliyetli, özellikle uzun vadeli işletme kredisi kullandırmasıyla birlikte dört yeni ürünü hayata geçireceğiz. Kamu bankalarımız, 1 Kasım itibarıyla rating oranlarına göre yüzde 13,00 ile yüzde 15,50 aralığında uyguladıkları kurumsal kredi faiz oranlarını 200 baz puan indirilerek yüzde 11,00 ile yüzde 13,50 arasında uygulayacaklar. Böylece 2014 yılı nisan ayından bu yana en düşük ticari kredi faiz oranına ulaşmış bulunuyoruz."

"Türkiye, 'Terör tehdidini bertaraf edeceğim' dediği zaman dünya ayağa kalkıyor. Türkiye terör devletinin tepesine demir yumruk indirdi."

Yorumlar (0)