Babacan, enflasyonu nasıl düşüreceklerini açıkladı!

Adana’da bir iftar programına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidara gelir gelmez enflasyonu rayına oturtmak için kolları sıvayacaklarını belirterek, “Enflasyonu düşüreceğiz. Halkımızı fahiş fiyatlara ezdirmeyeceğiz. İktidara geldikten sonraki ilk 3 aylık programımız da mevcut, ilk 360 günlük programımız da mevcut” ifadelerini kullandı. 

EKONOMİ 18.04.2022, 10:39 18.04.2022, 11:42
Babacan, enflasyonu nasıl düşüreceklerini açıkladı!

DEVA Partisi Adana İl Başkanlığı tarafından Ceyhan ilçesinde gerçekleştirilen iftar programına katılan DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, ekonomiye dair dikkat çekici mesajlar verdi. Adana’nın bir tarım şehri olduğunu vurgulayan Babacan, “İktidara geldiğimiz ilk günden itibaren büyük bir tarım projesini hayata geçireceğiz. Adana’nın bu bereketli toprakları artık hak ettiği değere kavuşacak. Her şeyin planı, programı hazır. Bütçelerini şimdiden planladık. Bizim gerçekçi olmayan hiçbir girişimimiz yok” şeklinde konuştu. 

“İktidar koltuğuna oturur oturmaz, tarım konusunda büyük bir programı hayata geçireceğiz”

Türkiye’nin tarım alanında çok büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen bunu değerlendiremediğinin altını çizen Babacan, “Bugün bir tarım şehrinde olmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Bu kadar bereketli tarım topraklarına sahip bir ülkede yoklukla mücadele etmeyi anlamak gerçekten çok güç. Türkiye, Avrupa’nın en geniş tarım alanlarına sahip ülkesi konumunda bulunuyor. Bizler etiketlerdeki bu fahiş fiyatları hak etmiyoruz. İktidar koltuğuna oturur oturmaz, tarım konusunda büyük bir programı hayata geçireceğiz. Adana’nın bu bereketli toprakları, hak ettiği değere kavuşacak” dedi. 

“Hayata geçirmek istediğimiz bütün girişimlerin bütçeleri hazır durumda bulunuyor”

İktidara gelmeleri durumunda, ilk 3 aylık ve 1 yıllık programlarının şimdiden hazır olduğunu vurgulayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Bizler ne yapacağımızı, nasıl yapacağımızı bu programlar çerçevesinde detaylı bir şekilde vurguluyoruz. Hayata geçirmek istediğimiz bütün girişimlerin bütçeleri hazır durumda bulunuyor. Bizim gerçekçi olmayan tek bir hamlemiz dahi yok. Siyaset bazılarına sadece laf üretmekten ibaret olarak gözükse de, biz iş üretme derdindeyiz. Neyin, nasıl yapılacağının, her şeyin takvimi bizde hazır. Ortaya koyduğumuz bu hedef ve programları incelemek isteyen, öğrenmek isteyen herkesi partimizin web sitesine girmeye ve okumaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı. 

“Biz bunları daha önce başardık, yine başaracağız”

Son aylarda zirve seviyelere yükselen enflasyon oranlarına dair önemli mesajlar veren Ali Babacan, bu problemi de çözeceklerini belirterek, “Enflasyonu düşüreceğiz. Yaşlılarımızı, sabit gelirli olan vatandaşlarımızı, maddi zorluk çeken halkımızı fahiş fiyatlara ezdirmeyeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Buna en kısa sürede ‘dur’ diyeceğiz. Biz bunları daha önce başardık. Yine başaracağız. Halkımızı hak ettiği refah seviyesine çıkaracağız” dedi. 

Yorumlar (0)