Aylık hane geliri 5 bin TL'nin altında olanlara kredi desteği!

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası, aylık hane geliri 5 bin TL'nin altında olan bireysel müşteriler için 6 ayı ödemesiz 10 bin TL'ye kadar kredi desteği sunacak.

EKONOMİ 30.03.2020, 14:53 30.03.2020, 16:14
Aylık hane geliri 5 bin TL'nin altında olanlara kredi desteği!

Kamu bankaları, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında aylık hane geliri 5 bin TL'nin altında olan bireysel müşteriler için kredi desteği sunacağını bildirdi. 

Yeni destek Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası tarafından yapılan ortak açıklama ile bildirildi. 

Söz konusu açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Küresel ölçekte yaşanan ve ülkemizi de etkileyen COVID-19 salgınının ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle uygulamaya alınan 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' tedbirleri doğrultusunda Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank olarak hane halkı geliri aylık 5.000,-TL ve altında olan bireysel segmentte yer alan müşterilerimizi finansal açıdan desteklemek için yeni bir kredi uygulaması başlatıyoruz."

"Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi", 10 bin TL'ye kadar verilecek. 6 ayı ödemesiz olacak kredi için 36 aya kadar vade yapılabileceği ve aylık ödemelerin eşit olacağı kaydedildi. 

Bakan Albayrak'tan açıklama geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ekonomik İstikrar Kalkanı adımları kapsamında tüm kurumlarımızla, vatandaşımızın ihtiyaçlarına destek olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda kamu bankalarımızla aylık 5 bin TL’nin altında geliri olan tüm vatandaşlarımız için Temel İhtiyaç Desteği’ni devreye aldık." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)