Avrasya Tüneli’ne zam gelecek mi?

İstanbul’un trafik akışını rahatlatabilmek adına 6 sene önce hizmete sokulan Avrasya Tüneli’nden geçişlerde verilen ödeme için zam gelip gelmeyeceği birçok kişi tarafından araştırılıyordu. “2023 senesi Avrasya Tüneli geçiş ücretine zam gelecek mi?” sorusuna cevap Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan geldi.

EKONOMİ 23.12.2022, 15:42 24.12.2022, 09:36
Avrasya Tüneli’ne zam gelecek mi?

Bir televizyon programına katılan ve burada açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, birçok kişi tarafından merak edilen “Avrasya Tüneli’ne 2023 yılında zam gelecek mi?” sorusunu cevapladı.

“Dünyadaki benzerleri daha pahalı”

“Avrasya Tüneli’nin ek bir güzergah olduğunu aktaran Karaismailoğlu, “Dünyanın her yerinde bu tarzda yatırımlardan bir ücret alınır. Dünyada üzerindeki benzerleri çok daha pahalı. Biz burayı 2016 senesinde hizmete aldık. Şu zamana gelene kadar Avrasya Tüneli'nden 97 milyon araç geçti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün aslında hiç inşa edilmediğini düşünebilir misiniz? İstanbul genelinde otobüs filolarında yenileme yapılmadığı için sorunlar yaşanıyor. Farklı bir sebebinin görülmesi mümkün olmayacaktır. Avrasya Tüneli'ne yeni yılda herhangi bir zam yapmayı planlamıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)