Avrasya Tüneli bayramda indirimli mi? Avrasya Tüneli ücretsiz mi?

Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte, bayram süresince Avrasya Tüneli’nin ücretsiz olup olmayacağı merak konusu oldu. Peki, Avrasya Tüneli ücretsiz mi? Avrasya Tüneli’nde bayram indirimi mi uygulanacak?

EKONOMİ 30.04.2022, 16:10 30.04.2022, 16:38
Avrasya Tüneli bayramda indirimli mi? Avrasya Tüneli ücretsiz mi?

Özellikle İstanbul’da yaşayan vatandaşlar, bayram döneminde Avrasya Tüneli’ni ücretsiz olarak kullanıp kullanmayacaklarını araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan kararla, bayramda hangi otoyol ve ulaşım güzergâhlarının ücretsiz olacağı kamuoyu ile paylaşılmıştı. 

15 Temmuz Şehitler Köprüsü bayramda ücretli mi?

Resmi Gazete’de de yer alan karar kapsamında, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Ramazan Bayramı süresi boyunca ücretsiz olarak kullanılabilecek. Ücretsiz olarak kullanılacak otoyollar arasında ‘yap-işlet-devlet’ sistemi ile hayata geçirilen projeler yer almıyor. 

Avrasya Tüneli bayramda ücretli mi?

Avrasya Tüneli de ‘yap-işlet-‘devret’ modeliyle hayata geçirildiği için bu bayram döneminde ücretsiz olmayacak. Tünel geçişlerinde herhangi bir indirim de uygulanmayacak. Cumhurbaşkanlığı genelgesinde yer alan bilgide, ‘yap-işlet-devret’ modeli dışında kalan ve Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan tüm köprü ve yolların ücretsiz olacağı duyurulmuştu. Avrasya Tüneli, bu bayram döneminde ücretli olmaya devam edecek. 

Yorumlar (0)