AVM'ler tam olarak ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar...

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle önlem amaçlı kapatılan alışveriş merkezlerine ilişkin, "1 Mayıs'tan itibaren Bilim Kurulumuz onay verirse ve perakendeciden en az AVM bazında yüzde 50'nin üzerinde talep gelirse biz kademeli olarak alışveriş merkezlerini açabileceğimizi söylüyoruz. Ancak tam olarak açılışımızı Ramazan Bayramı sonrası 1 Haziran'dan itibaren olacağını düşünüyoruz." dedi. 

EKONOMİ 02.05.2020, 10:12 02.05.2020, 10:16
AVM'ler tam olarak ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar...

Alışveriş merkezlerinin 1 Haziran'dan itibaren tam olarak açılması planlanıyor. 

Konuya ilişkin açıklama Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş'tan geldi. 

"Tam olarak açılışımızın 1 Haziran'dan itibaren olacağını düşünüyoruz"

Prof. Dr. Altaş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle önlem amaçlı kapatılan alışveriş merkezlerine ilişkin, 11 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerini işaret etti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle alışveriş merkezleri hakkında hızla kapanma kararı verildiğini anımsatan Prof. Dr. Altaş, "Bu kapanma kararımızı verirken, perakendecilerin bizden önce kapatması nedeniyle biz fiili olarak kapandık. Bu kapanma kararımızın da halk sağlığı açısından ne kadar isabetli olduğu ortaya çıkmıştır." dedi. 

Prof. Dr. Altaş, hayatın normale dönmesi bakımından alışveriş merkezlerinin açılmasının gündeme geldiğini kaydederek, "Buna ilişkin olarak 11 Mayıs'tan itibaren Bilim Kurulumuz onay verirse ve perakendeciden en az AVM bazında yüzde 50'nin üzerinde talep gelirse biz kademeli olarak alışveriş merkezlerini açabileceğimizi söylüyoruz. Ancak tam olarak açılışımızın Ramazan Bayramı sonrası 1 Haziran'dan itibaren olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. 

"Girişlerde maske dağıtılacak ve ateş ölçülecek"

Alışveriş merkezlerinin açılmasıyla beraber sıkı tedbirler alacaklarını belirten Prof. Dr. Altaş, "Açıldığımız zaman sıkı önlemler alacağız. Çünkü bizim için önemli olan halk ve çalışan sağlığıdır. Girişlerde maske dağıtılması, ateş ölçülmesi, içerideki dezenfeksiyon ve belli metrekarelere belli sayıda misafir kabul edilmesi gibi sıkı tedbirler alacağız." şeklinde konuştu. 

"Sinema, restoran ve çocuk oyun alanları ilk etapta açılmayacak"

Prof. Dr. Altaş, alışveriş merkezlerindeki yiyecek ve eğlence alanlarına ayrı bir parantez açarak, "Kademeli geçişte özellikle sinema, restoran, çocuk oyun alanları İçişleri Bakanlığı tarafından kapatıldığı için yine bakanlık tarafından açılmaları gerekecek. Bu nedenle ilk etapta onların açılacağını düşünmüyoruz." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)