AVM'ler kepenk açıyor: Herkes maskeyle alınacak!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan normalleşme kararıyla birlikte 11 Mayıs günü kepenk açacak AVM'lerde hangi tedbirlerin alınacağına ilişkin açıklamada bulundu. Herkesin içeri maskeyle alınacağı, sosyal mesafe için işaretlemelerin yapılacağı ve yürüyen merdivenlerin saatte 4 defa silineceği bildirildi. 

EKONOMİ 06.05.2020, 09:16
AVM'ler kepenk açıyor: Herkes maskeyle alınacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede kademeli olarak normalleşmenin başlayacağını duyurdu. 

Milliyet gazetesinden Hanife Baş'ın haberine göre, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınan önlemlerin gevşetilmesine yönelik kararın ardından perakende sektörü hareketlilik kazandı.  

LC Waikiki, Boyner, Defacto, Koton, Mavi, İpekyol, Vakko, Beymen ve Flo gibi markaların önce caddelerde ardından alışveriş merkezlerinde mağazalarını açmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Alışveriş merkezlerinin bazıları 11 Mayıs günü açma planları yaparken, bazıları da 27 Mayıs-1 Haziran arası açılış planlıyor. 11 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde Türkiye'de bulunan tüm alışveriş merkezlerinin kademeli açılacağı tahmin ediliyor.

İlk açacak alışveriş merkezleri arasında Multi Turkey bünyesinde olan Gülaylar Grup AVM’leri, Forum AVM'ler, Viaport, Vialand ve Ece AVM’leri yer alıyor. Mall of Antalya,  Mall of İstanbul, Korupark Zafer Plaza, Venezia, İsfanbul ve Viaport Marina Tuzla da ilk açacak alışveriş merkezleri arasında bulunuyor. 

11 Mayıs gününün açılış için erken olduğunu düşünenler var. Akiş GYO bünyesinde olan Akasya ve Akbatı, 1 Haziran günü açılacağını bildirdi. Rönesans Holding bünyesinde olan Optimum markalı alışveriş merkezleri de 27 Mayıs-1 Haziran arası açılış planlıyor.

"1 Haziran'a kadar olan süreci sosyal uyum aşaması olarak görüyoruz"

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, 11 Mayıs-1 Haziran arası tüm alışveriş merkezlerinin açılacağını kaydederek, "Cumhurbaşkanı ve Bilim Kurulu’nun tavsiyesiyle 11 Mayıs’ta açılışa hazırlanıyoruz. 11 Mayıs’tan itibaren kademeli ve tedbirli olarak AVM’ler açılacak. 1 Haziran’a kadar olan süreci sosyal uyum aşaması olarak görüyoruz. Tedbirlerle normal hayata dönmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı. 

"AVM'ye girişlerde bütün önlemleri alacağız"

İstinyePark Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Uğur Berk, 1 Haziran günü açılmayı amaçladıklarını fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından daha erken açılabilme hususunda toplantılar düzenlediklerini aktararak, "AVM’ye girişlerde bütün önlemleri alacağız." diye konuştu.

"Açıp müşteriyi yavaş yavaş alıştırabilirler"

Zorlu Center Genel Müdür Didem Aydın, 11 Mayıs günü açılacak durumda olduklarını belirterek, "AVM'mizde isteyen olursa açabilir. Açıp müşteriyi yavaş yavaş alıştırabilirler. Biz önlemlerimizi aldık." dedi. 

Herkes maskeyle alınacak, yürüyen merdivenler sürekli silinecek

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından açıklanan tedbirlere göre, alışveriş merkezlerine herkes maskeyle alınacak. Maskesi olmayan kişilere ise maske temin edilecek. Yürüyen merdivenler saatte 4 defa silinecek. Sosyal mesafe kuralına uyulması için işaretlemeler eklenecek. 

"Hafta sonuna kadar 200’e yakın mağazamızı açmış olacağız"

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, bu hafta cadde mağazalarını açmaya başladıklarını aktararak, "Hafta sonuna kadar 200’e yakın mağazamızı açmış olacağız. 11 Mayıs’tan itibaren ise açılacak bütün AVM’lerde yer alacağız. Önlemlerimizi aldık, her yönüyle hazırız. 11 Mayıs’tan başlayıp 1 Haziran’a kadar bütün AVM’ler peyderpey açılmış olacak." açıklamasını yaptı.

"Hepsini bir anda açacağız"

İpekyol Genel Müdürü Uğur Ayaydın, 11 Mayıs günü açılacak alışveriş merkezlerinin arasında yer almak için hazırlık yaptıklarına dikkat çekerek, "Cumhurbaşkanı’nın açıklamasından önce 11 Mayıs’ta sadece caddeleri açacaktık. Şimdi hepsini bir anda açacağız. AVM’lerin çoğu açılışla ilgili kararlar alıyor. 1 Haziran’ı düşünenler erkene alabiliriz mi diye toplantılar yapıyorlar. Biz AVM’lerde de açacağız." dedi. 

Yorumlar (0)