Atlasglobal iflasını açıkladı!

Atlasglobal, iflas başvurusunda bulundu. Çalışanların tazminatları ve yolcuların bilet ücretleri geri ödenecek ancak zamanı belli değil.

EKONOMİ 13.02.2020, 16:17
Atlasglobal iflasını açıkladı!

12 Şubat'ta tüm uçuşlarını durdurduğunu açıklayan Atlasglobal Havayolları, resmen iflas başvurusunda bulundu. Havayollarının kurumsal iletişim bölümü, tüm çalışanların tazminatlarının ödeneceğini ve yolcuların bilet ücretlerinin iade edileceğini söyledi ancak ödeme tarihleri hakkında "Hukuk departmanımız çalışıyor" dedi.

Birçok şehre seferi vardı

Atlasglobal Havayolları, dünyanın birçok noktasına uçuş gerçekleştiriyordu. Şehirler arasında Amsterdam, Londra, Bükreş, Paris, Bilbao, Dublin, Kiev, Birmingham, Lizbon, Oslo, Kopenhag, Prag, Porto, Sofya, Viyana, Marsilya, Zürih, Madrid ve Lyon gibi büyük şehirler bulunuyordu.

İlk olarak Kasım ayının sonunda uçuşlarını durdurmuştu

Ülkenin en köklü özel havayolu şirketlerinden biri olan Atlasglobal, 2016 yılında başlayan ekonomik dalgalanmalar ve İstanbul Havalimanı'na geçişin maliyetleri yüzünden ilk olarak 26 Kasım 2019'da uçuşlarını durdurmuş, 21 Aralık'ta yeniden başlatmıştı. Şirket, 12 Şubat'ta uçuşlarını yine durdurduğunu açıklamıştı.

Yorumlar (0)