Asgari ücrete zam gelecek mi? AK Partili yetkiliden açıklama

Asgari ücrete ikinci zam tartışmaları devam ederken AK Parti'den bir açıklama daha geldi. Bir televizyon kanalına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Enflasyonun altında olması halinde, müdahale etmekten kaçınmayız" açıklamasını yaptı.

EKONOMİ 11.04.2022, 08:56
Asgari ücrete zam gelecek mi? AK Partili yetkiliden açıklama

Asgari ücrete ikinci zam tartışmalarıyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, önemli bir açıklama yaptı.

“Müdahale etmekten kaçınmayız”

Asgari ücrete zam ile ilgili konuya değinen Hamza Dağ, "Enflasyonun altında gibi bir durum olması halinde müdahale etmekten kaçınmayız" sözlerini kullandı ve şöyle devam etti:

"Vatandaşların alım gücünü bir noktada tutmaya çaba harcıyorsunuz. Biz aralık ayında aslında bu irademizi net bir şekilde ortaya koyduk. Yüzde 50'ye yakın artışlar aralık ayında yapıldı. Bugün süreç, ilgili bakanlıklar tarafından dikkatli bir şekilde takip ediliyor. Gelen verilere baktığımızda zaten temmuz için memurlarla ilgili bir gündemimiz mevcut. Asgari ücretle ilgili ise genelde aralıktan aralık ayına, yasal anlamda süreç böyle işliyor. Bunlar dikkatli bir şekilde takip ediliyor. Takipteki neticeye göre enflasyonun altında bir netice ortaya çıkması halinde asla müdahale etmekten kaçınmayız."

Yorumlar (0)