Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Bilgin açıkladı

Asgari ücrette yeniden düzenleme olup olmayacağına dair açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Enflasyon şu an için düşüş durumunda. Temmuz döneminde de bu eğilim sürüyor olursa, asgari ücrette tekrar düzenleme sağlanmaya ihtiyaç olmaz. Temmuz ayında yeniden değerlendirme sağlayabiliriz” dedi.

EKONOMİ 29.03.2023, 12:39
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Bilgin açıkladı

Asgari ücrete zam düzenlemesi yapılıp yapılmayacağın dair AK Parti grup toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Enflasyonda düşüş eğilimi sürüyor olursa asgari ücrette tekrar değerlendirme yapılmaya gerek olmayacaktır. Şu an için bu konu gündemde değil" dedi.

“Temmuz ayında değerlendireceğiz”

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye çıkarılmasının sonrasında asgari ücrete de ara zam verilebileceği iddiaları öne çıkmıştı. Sün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşme sağlayan Bakan Bilgin’in bu temasının ardından iddialar güçlenmişti.

Meclis'te basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bilgin, "Asgari ücrete verilecek ara zam şu an için gündemde değil. Temmuz ayında enflasyonda düşme eğilimi sürüyor olursa asgari ücrette tekrar değerlendirme yapılmaya gerek olmayacaktır. Ancak bu konu şu an gündemimizde bulunmuyor” dedi.

En düşük emekli maaşı 7500 TL’ye çıkarılmasının ardından bu rakamdan yüksek maaş alanlar adına da zam beklentisinin meydana geldiğine dair değerlendirme yapan Bakan Bilgin, "Gündemimizde kademeli bir artış bulunmuyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)