Asgari ücret zammı için kritik gün geldi çattı! Gözler komisyonda!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret kararı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, bugün çalışmalarını sonlandırması bekleniyor. 

EKONOMİ 30.06.2022, 08:09 30.06.2022, 12:58
Asgari ücret zammı için kritik gün geldi çattı! Gözler komisyonda!

Bütün çalışanların gözü, Temmuz ayında yapılması beklenen ek zam için Asgari Ücret Komisyonu'nda olacak.

“Çalışanlarımızı korumak görevimizdir”

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışmalarına dikkat çeken ve bugünü işaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün bu çabaların neticeleneceğini ümit ettiğini söyleyerek şunları aktarmıştı:

"Enflasyon karşısında çalışanlarımızın korunması, bizim görevimizdir. Bunu yapmak zorundayız. Bu anlamda da elimizdeki en önemli araç, asgari ücretin tekrar belirlenmesidir. Asgari ücret ile ilgili yapılacak olan düzenleme yalnızca asgari ücret kapsamında olan 6,5 milyon işçimizle sınırlı değildir, onların üstündeki ücret gruplarının da ücretlerinde pozitif etkiye sebep olacak bir unsurdur."

“TİSK, taşın altına elini koyacaktır"

Toplantı öncesinde işçi ve işveren sendikaları da açıklama yaptı. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, dengeli bir ücret için taşın altına ellerini koyacaklarını ifade etti ve şunları söyledi:

"Gelinen aşamada ara zam konusunda hem işveren hem işçi hem de hükümetimiz mutabık oldu. Buraya isteyerek ve severek geldik. Çalışanların beklentilerinin karşılanması konusunda tam bir mutabakat içerisindeyiz. Dengeli bir asgari ücret tespiti için TİSK, taşın altına elini koyacaktır."

"Nefes aldıracak bir iyileştirme olmasını bekliyoruz”

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ise asgari ücretli çalışanın alım gücünün artırılması gerektiğine vurgu yaptı ve "Ortaya çıkan enflasyon kapsamında asgari ücretliye, sabit ve dar gelirliye nefes aldıracak bir düzenleme olmasını istiyoruz.” sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO zirvesinden gelmesi bekleniyor

Ek zam için öncelikle yönetmelik değişikliği bekleniyor. Yapılan görüşmelerde ek zammın da vergiden muaf tutulması ele alınıyor.

Asgari ücrete yapılacak olan ek zammın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO zirvesinden dönmesinin ardından açıklaması bekleniyor.

Yorumlar (0)