Asgari ücret tespitinde 2'nci gün sonuçları

Milyonlarca çalışanın ve işverenin gözü kulağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına çevrilirken Komisyon, bugün ikinci toplantısını Türk-İş'in ev sahipliğinde gerçekleştirdi. 14.00'da başlayan toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. 3'üncü toplantı ise 9 Aralık'ta yapılacak.

EKONOMİ 07.12.2021, 16:04 07.12.2021, 16:06
Asgari ücret tespitinde 2'nci gün sonuçları

7 milyona çalışanı doğrudan, dolaylı olarak bütün vatandaşları yakından ilgilendiren 2022 yılı asgari ücret miktarını belirleme çalışmalarında süreç devam ediyor. 

Hükümet temsilcileri, işveren temsilcileri ve işçi temsilcileri 2022 asgari ücretini tespit etmek amacıyla bugün ikinci kez toplandı. Bugün Türk-İş'in ev sahipliğinde yapılan toplantıda işçi heyetini Türk-İş temsil ederken işveren heyetini de TİSK temsil etti. Hükümet tarafını ise Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder temsil etti.

İkinci toplantı bugün

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün saat 14.00’te ikinci toplantısına başlamıştı. Toplantının bittiği haberi geldi. Toplantıda konuşma gerçekleştiren Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, resmi bir ücret talebinde bulunmadıklarını fakat Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na "bir rakam söylediklerini" belirtti: "Makul ve beklentilerimizi karşılayan bir teklif bekliyoruz. Arzu etmediğimiz bir teklif gelmesi durumunda görüşmelerin hızlı geçmesinin de bir anlamı yok. Toplumdaki beklenti şu anda yüksek. Gün içinde herkes bu konuyu konuşuyor."
 

Bu hafta içinde 2 toplantı

Komisyon bu hafta içinde 2 ayrı toplantı yapacak. 9 Aralık’ta da taraflar, 3. toplantı için TİSK’te buluşacak. Asgari ücretin yasalar gereği Aralık ayında belirlenmesi gerekiyor. Taraflar, aralık ayının sonuna kalmadan bu konuda bir anlaşmaya varmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Yorumlar (0)