Asgari ücret ne kadar olacak? İlk kez rakam verildi

İkinci defa bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yaptığı toplantının ardından konuşan Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, "İnsanca yaşanabilecek bir ücreti dile getirdik. Geldiğimiz son noktada işverenlerin bazı talepleri oldu. 6 bin 391 TL olan açlık sınırına işaret ettik, bu rakamın altında kalmaması gerektiğini ifade ettik." dedi.

EKONOMİ 30.06.2022, 19:54
Asgari ücret ne kadar olacak? İlk kez rakam verildi

Yaklaşık olarak 7 milyon kişinin büyük bir merakla beklediği asgari ücret ara zammı çalışmalarında sona gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda ilk toplantı dün gerçekleştirilmişti. İkinci toplantı ise işçileri temsil eden Türk-İş, işverenleri temsil eden TİSK (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu) ve hükümet temsilcileri ile beraber yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapıldı.

"En az 6 bin 391 TL olmalı"

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Irgat, "Enflasyon oranlarını masaya koyduk. İnsanca yaşanabilecek bir ücreti dile getirdik. Bugün itibarıyla 15 milyon 200 bin çalışan var. Bunların yalnızca 2 milyon 200 bini sendikalı. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücreti ifade ettik. Geldiğimiz son noktada işverenlerin bazı talepleri oldu. 6 bin 391 TL olan açlık sınırına işaret ettik, bu rakamın altında kalmaması gerektiğini ifade ettik." dedi.

Öte yandan Irgat, yarın bir toplantı daha yapılmasını beklediklerinin altını çizerek, üçüncü toplantıda komisyon tarafından son kararın verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)