Asgari ücret 2022'de ne kadar olacak? Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? 

2022 asgari ücret ne kadar olacak sorusu, asgari ücret zamlarının konuşulduğu bugünlerde herkesin merak konusu haline geldi. Ocak 2022’den itibaren maaşlarını zamlı almaya başlayacak olan çalışan kesim, internet üzerinde en çok bu soruyu aratır oldu. Peki 2022 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zammı belli oldu mu? Ayrıntılı bilgiler haberimizde. 

EKONOMİ 23.11.2021, 10:55 26.11.2021, 16:41
Asgari ücret 2022'de ne kadar olacak? Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? 

2022 asgari ücret ne kadar olacak? Bu soru, milyonlarca çalışanın bugünlerde en fazla merak ettiği soruların başında geliyor. Vatandaşlar, ilgili kurumların zamlar hakkında görüşmelerini yakından takip ediyor. İnternet gündemini sürekli meşgul eden bu sorunun cevabı ise henüz belli değil.

2022 asgari ücret ne kadar olacak? 

2022 asgari ücret hakkında net bir bilgi bulunmuyor. İlgili kurumların konuyla ilgili resmi olmayan görüşmeleri devam ederken ekonomistlerden farklı tahminler geliyor. Ekonomi uzmanlarının büyük kısmı, enflasyon oranının da üstünde zam yapılacağını belirtirken bir kısmı da bu zam oranının yüzde 30’u bulacağını aktarıyor.  

Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak?

Asgari ücret zammının Aralık 2021 içerisinde belli olması bekleniyor. Görüşmeler, 1 Aralık tarihinde resmi olarak başlayacak ve bu görüşmeleri tamamlamak için ortalama 1 hafta-10 gün arasında süre zarfı bulunuyor. Aralık ayının ikinci haftasında 2022 asgari ücretlerinin belli olacağı öngörülüyor. 
 

Bakan Vedat Bilgin'in açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, asgari ücretin tespiti hakkında aralık ayınının sonuna kadar beklemeyecekklerini, aralık ayının ilk 2 haftası içinde bu konunun çözüleceğini belirtti ve ekledi: "Bu görüşmelerde sonuca bağlama niyetindeyiz. Sosyal ortaklarımızla ve taraflarla sık sık görüşme halindeyiz. Onlarla bir uzlaşma noktasına gittiğimizi söyleyebilrim. Araştırmalarımızın ilk verileri de tüm tarafların uzlaşabileceği yönünde."

İşverene 75 TL'lik destek veriliyor

Asgari ücret veren işverene 75 TL'Lik destek sağlandığını anımsatan Vedat Bilgin, bu kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından daha önce alındığını ve uygulanıp bittiğini aktararak şu ifadeleri kullandı: "İşverenlere destek vermeyeceğiz. İşçilerimize destek vereceğz. İşçiye verilecek desteğin nereden karşılanacağı ise şu anda belli değil. Doğrudan belirleyeceğimiz rakam seviyesine ve miktarına göre değişecek. Bütçeden de destek çıkılabilir başka bir yöntem de bulunabilir."
 

Asgari ücret konusundaki anketler sonuçlandı

Bilgin: "Asgari ücret tespiti konusundaki anketler çarşamba günü sonuçlandı. Bu sonuçları öncelikle Cumhurbaşkanımız ilepaylaşacağım. Muhtemelen bir sonraki kabine toplantısında araştırma sonuçlarını takdim ederim. Görüşmeleri, aralık ayının ilk haftasında bitirme taraftarıyım. 'Olur' olarak bakıyorum. Bir hafta içerisinde, haftanın ilk ve son günlerinde görüşeceğimizi düşünüyorum. İlk resmi görüşme1 Aralık'ta yapılacak."

Yorumlar (0)