Araç sahiplerini sevindirecek haber: Poliçe fiyatları düşüşe geçti 

Trafik sigortasında değişiklik yapılmasına dayanan kanun tasarısının yapılaşmasının ardından araç sahiplerini memnun edecek gelişmeler yaşandı. En büyük gelişme ise poliçe fiyatlarında görülen düşüş oldu. 

EKONOMİ 22.06.2021, 13:34 23.06.2021, 12:49
Araç sahiplerini sevindirecek haber: Poliçe fiyatları düşüşe geçti 

Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, trafik sigortasında değişiklik yapılmasına vesile olan kanun tasarısının yasalaşmasının ardından araç sahiplerini sevindiren haberlerin gelmeye başladığını bildirdi. Yeni kanun tasarısı ile belirsizliklerin ve hak kayıplarının ortadan kalktığını belirten Benli, şunları söyledi:  “Düzenleme ile birlikte trafik sigortasında herhangi bir hak kaybı yaşanmadan tazminatların bilimsel olarak hesaplanıp araç sahiplerine verilmesi sağlanıyor. Bu da zararın en kısa sürede ve eksiksiz olarak karşılanması anlamına geliyor. Böylelikle de hem sigorta şirketlerimiz hem de hak sahipleri ve sigortalılarımız trafik sigortası tazminatları konusunda öngörülebilirlik sahibi oldu. Bir diğer yandan da şirketlerimizin sigorta türünde yaşadığı fiyat belirsizliği de ortadan kalkmış oldu.” 



Yargı yoluna gitmeye lüzum kalmadı 

Benli: “Trafik kazalarında sakatlık ve vefat tazminatının hesaplanmasına dair standartların gelmesiyle birlikte yargı tarafından artık farklı tazminat kararları verilmeyecek. Bu da hak kaybının olmaması demek. Son dönemlerde ortaya çıkan hasar aracılarına gerek kalmayacak ve taraflar da yargı yoluna gitmek zorunda kalmayacak. Bu da dava masrafları ve yıllarca süren duruşmaların önüne geçecek.” 



Yasa, poliçe fiyatlarına yansımaya başladı 

Benli: “Biz sigorta şirketi olarak fiyatlarımızda yapılandırmayı yaptık. Yasa, poliçe fiyatlarına yansımaya başladı. Bu yeni kanun, 24 milyon araç sahibini yakından ilgilendiriyor. Tüketici lehine olan indirimlerin hızlı şekilde poliçeye yansımasını bekliyoruz.” 

Yorumlar (0)