Antalyalı emlakçılar Rusların gelmesinden rahatsız: "Mağduruz"

Rusların Antalya'ya gelmesinden rahatsızlık duyan sektör yetkilileri, "Türk emlakçıların elinden iş alıyorlar. Burada bir mağduriyetimiz var" sözlerini kullandı.

EKONOMİ 30.09.2022, 14:22 01.10.2022, 08:48
Antalyalı emlakçılar Rusların gelmesinden rahatsız: "Mağduruz"

Ukrayna ile Rusya arasında başlayan savaşta 7 ay geride kaldı.

Hem Rusya hem de Ukrayna, bu süreçte ağır kayıplar verirken Rusya Devlet Başkanı Putin geçtiğimiz günlerde, ulusa sesleniş açıklamasında kısmi seferberlik ilan edildiğini açıkladı.

Seferberlik sonrası Türkiye'ye akın

Bu çağrıdan sonra çok sayıda Rus vatandaşı, Türkiye'ye seyahat etmek üzere harekete geçti.

Ülkeyi terk edenlerin gittikleri şehirlerin başında yer alan kentlerden biri de Antalya oldu.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Rus vatandaşların, Antalya'da dükkan kiralayarak ticarete atıldıkları belirtildi.

Antalyalı emlakçılar rahatsız

Aynı zamanda Antalya'da ikamet eden Rusların emlak sektörüne de giriş yapması, bölgedeki emlakçıların rahatsız olmasına neden oldu.

Bu duruma tepki gösteren esnaf, işlerinin kötüleşmesi sebebiyle mağdur olduklarını söyledi.

"Ev almıyorlar, kiralıyorlar"

Kentteki bir sektör yetkilisi, "Ruslar Antalya’ya akın etti, çok iyi bir şey diye düşünmeyin. Çünkü Ruslar ağırlıklı olarak deniz kenarında ev istiyor. Orada hiç ev kalmadı. 

Ev almaktan çok kiralıyorlar. Bu durum fiyatları artırdı. Ev sahipleri de akıllandı, Ruslara ev vermiyorlar. Çünkü kısa süreli kiralıyorlar ve ücretlerini de ödemeyenler oluyor." şeklinde konuştu.

"Türk emlakçıların elinden iş alıyorlar"

Sektör yetkilisi, "Bazı Rus turistler ise Antalya'da emlakçı oldu. Rusya’daki bağlantıları aracılığıyla gelenleri bağlıyorlar. Türk emlakçıların işlerini alıyorlar. Bizim burada mağduriyetimiz var. Piyasayı zaten allak bullak ettiler. Ne boş ev kaldı ne de uygun ev. Normal koşullarda 2+1 bir daireyi aylık 2 bin TL'ye kiraya verebiliyorduk. Ruslar gelince 4 bin liraya kadar çıktı.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)