Antalya Havalimanı’nda rekor! Binlerce uçak havalandı

Vali Ersin Yazıcı, Antalya Havalimanı’nda cumartesi günü yeni bir rekor kırıldığını ifade ederek, “Cumartesi günü toplamda 1003 uçak indi ve kalktı. Büyük bir rekor kırmış olduk” dedi.

EKONOMİ 28.06.2022, 16:10 28.06.2022, 16:41
Antalya Havalimanı’nda rekor! Binlerce uçak havalandı

Antalya’da tatil sezonunun başlamasıyla beraber kente turist akını başladı. Şehrin turizmi hakkında açıklama yapan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, bu sene turizm sayılarında geçen dönemleri geride bırakmayı hedeflediklerini aktardı.

“Bu sene turizmde geçtiğimiz yılları geride bırakacağız”

Ersin Yazıcı, Antalya Havalimanı'nda geçtiğimiz hafta cumartesi günü uçuş rekoru kırıldığını dile getirerek, “Bu sene turizmde geçen yılı geçeceğiz. Bunun içinde gelişmeler yavaş yavaş başlıyor. Cumartesi günü toplamda 1.003 uçak indi ve kalktı” ifadesinde bulundu.

“Büyük bir rekor kırdık”

Uçuş sayısı olarak rekor kırdıklarını belirten Yazıcı, “İstanbul Havalimanı'ndan sonra en fazla uçuş gerçekleşen havalimanıyız. Cumartesi günü yeni bir rekor kırdık. Antalya’ya 81 bin 104 misafirimiz geldi” şeklinde ifade etti.

“Almanya ve İngiltere’den gelen sayısı fazlalaştı”

Antalya’nın turizm başkenti olduğunun altını çizen Yazıcı, “Misafirlerimiz yoğun bir şekilde gelmeye başladı. Bu yıl Avrupa'dan çok fazla turist gelmeye başladı. İngiltere ve Almanya’dan gelenlerin sayısında artış oldu. Kaliteli hizmetimize devam ediyoruz. Bu şekilde sayıların da yükseleceğini tahmin ediyoruz. Dünyanın en güzel denizi, kumu, güneşi burada. Hem kültür hem de tarih anlamında turizmin başkentiyiz. Herkesi Antalya’ya bekliyoruz, en güzel şekilde ağırlanacaklarından endişelere olmasın” dedi.

“Yerli turizm yoğunluğu geçen yıldan daha yoğun olacak”

Yerli turizmde de hareketlenme beklediklerini ifade eden Yazıcı, “Kurban Bayramı'na az bir süre kala yerli turizmde de büyük bir hareketlilik bekliyoruz. Geçtiğimiz sene Kurban Bayramı'nda güzel bir hareketlenme olmuştu. Yerli turizm anlamında bu senenin daha iyi geçeceğini düşünmekteyiz. Yerli turizm, geçtiğimiz seneye göre daha yoğun olacak. Sene sonunda geride bıraktığımız dönemleri geçeceğimizi düşünüyoruz. Geçen sene 9 milyon 100 bin misafir karşılamıştık. O sayıyı geçeceğimizi değerlendiriyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)