Antalya, dünyanın en büyük havalimanlarını geride bıraktı!

Antalya Havalimanı, yeni tip koronavirüse (Covid-19) rağmen yolcu ağırlama sayısı açısından dünyanın en büyük havalimanlarını geride bırakarak ilk sıraya yerleşti. 

EKONOMİ 25.11.2020, 13:35 25.11.2020, 13:37
Antalya, dünyanın en büyük havalimanlarını geride bıraktı!

Çin'de ortaya çıkarak yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19), en çok da havacılık sektörünü sarstı. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle uçuşların durdurulması havalimanlarının ekonomik anlamda zarara uğramasına neden oldu. 

Avrupa'da bulunan havalimanlarında trafiğin, 2019 senesinin Kasım ayına göre yüzde 81 oranında azalma kaydettiği ifade edildi. Fakat Antalya Havalimanı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde diğer havalimanlarının önüne geçebildi. 

ACI (Uluslararası Havalimanları Konseyi), yolcu sayısı açısından ilk 10'da yer alan havalimanlarını listeledi. 

Antalya Havalimanı, listenin ilk sırasına yerleşmeyi başardı. Söz konusu havalimanının, 2.25 milyon yolcu ağırladığı ifade edildi. 

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Domodedovo Havalimanı ile Şeremetyevo Havalimanı, Antalya'nın ardından ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. 

İstanbul Havalimanı dördüncü sırada bulunurken, Sabiha Gökçen Havalimanı ise beşinci sıraya yerleşti. Altıncı sırada Moskova Vnukovo Havalimanı, yedinci sırada ise Saint Petersburg-Pulkovo Havalimanı yer aldı. 

Paris-charles De Gaulle Havalimanı sekizinci sırada yer alırken, Amsterdam Schipol Havalimanı dokuzuncu sıraya yerleşti. 

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan ve genel olarak birinci sırada yer alan Heathrow Havalimanı, onuncu sıraya düştü.

Yorumlar (0)