Anlık altın fiyatları: Gram altın, çeyrek altın fiyatları ne kadar? 

Anlık altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik ibreyi ters yöne döndürdü. Altın fiyatlarındaki dalgalanmaların, 2021 yılına kadar devam edeceği ön görülüyor. ABD başkanlık seçimlerinin ardından, koronavirüs aşı çalışmalarında yaşanan olumlu gelişmelerin etkisiyle altında baskılama devam ediyor. Ons altın fiyatları ve gram altın fiyatları grafiğin yönünü tersine çevirerek dipleri yaşıyor. 

EKONOMİ 29.11.2020, 12:44
Anlık altın fiyatları: Gram altın, çeyrek altın fiyatları ne kadar? 

Sağlık örgütleri ve haber ajansları Covid-19 vaka sayılarının dünyada hızla arttığını duyururken, piyasaların beklentisi Aralık ayında aşılanmanın yapılacağı yönünde hemfikir. Yatırımcılar, altın düşecek mi? altın yükselecek mi? Gram altın ne kadar? Sorularının yanıtlarını arıyor. Birçok uzman bu konuda kritik analizler yaparak değerlendirmelerde bulundu.  Anlık altın fiyatları ve uzun vadede altına yönelik dikkat çeken uzman yorumlarını, haberin detayında öğrenebilirsiniz.



ANLIK ALTIN FİYATLARI VE GELİŞMELER

Ons altın fiyatları Ağustos ayında 2075 dolar ile tarihi zirveyi görmesinin ardından düşüş yaşamaya devam ediyor. Özellikle ABD seçimlerindeki belirsizliğin Joe Biden’ın başkanlığın kesinleşmesinden hemen sonra gelen koronavirüs aşısı ile ilgili olumlu haberler, altın fiyatlarında da aşağı yönlü bir gerilemeye neden oldu.Ons altında gerçekleşen düşüş trendine rağmen dolarda yaşanan yükselişten güç bulan gram altın, 540 lira ile tarihi zirvesini görmüştü.  Hem covid-19 aşı haberleri hem de ekonomide yeni dönem politikaları ve girişimleri ile dolar-TL bandında yaşanan geri çekilme ile gram altında ciddi bir düşüşe neden oldu. Ons altın fiyatları 1800 dolar seviyelerinde seyrederken, gram altın fiyatları ise 450 TL bandı ile piyasalardaki rehaveti gösteriliyor.
 

ONS ALTIN İLK KEZ 1800 DOLARIN ALTINI GÖRDÜ

Ons altın fiyatı Temmuz ayından beri ilk kez 1800 doların altına düştü. Aşıda yaşanan ılımlı hava ile risk iştahının artması güvenli liman olan olarak görülen altından uzaklaşan yatırımcılar nedeniyle altına olan talebin de azalmasına neden olurken ons altın bu süreçte Temmuz ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi. Gittikçe gerileyen anlık altın fiyatlarında ve değerli metal fiyatlarında ciddi dalgalanmalar yaşandı, ons altın fiyatı gün içinde en yüksek 1813 dolara ulaşırken, en düşük seviyede ise 1774 dolara düştü.

Ons altın dün günü, 1788 dolardan tamamlarken, gram altın fiyatları ise 449 TL ile psikolojik direncin altında günü kapattı. Koronavirüste aşılanma başlarsa anlık altın fiyatlarında geri çekilmeye devam eder mi? Altına yatırım yapmak bu süreçte doğru mu, biraz temkinli kalıp beklemek mi gerekiyor? Bu soruların cevabını uzman analizlerinde öğrenebilirsiniz. 

" ONS ALTIN 1800 DOLAR SEVİYESİ ALTINDA OLURSA KIRILMA YAŞANABİLİR "

Altın fiyatlarında olumlu gelişmeler yaşandığını dile getiren uzmanlar;  1800 seviyesini ons altında kritik bir seviye olarak tanımlarken, bu zamana kadar yaşanan gelişmeler iyimser bir tablo çiziyor. Bu nedenle tablodaki görüntüde bir düzelme gözleniyor. Fakat ons altın 1800 seviyesinin altına düşerse hikaye değişebilir. Grafiğin aşağı yönlü kırılması için daha farklı gelişmelere ihtiyaç var. Aşılamanın daha hızlı yapılması, salgınla ilgili çok olumlu ve pozitif haber akışı gibi vs…

GRAM ALTIN FİYATLARI HEM DOLAR KURU HEM DE ONS ALTIN FİYATLARINDAN ETKİLENİYOR

Gram altına yatırım yapanların, hem dolara karşı hem de ons altına karşı beklemede olduğunu belirten analistler, gram altında hem doların hem de ons altının yatırımcılar tarafından yakından takip edildiğini dile getiriyor.  Son haftalarda dolar ile ons altında büyük düşüşler yaşanıyor. Ve bu düşüşler devam edecek gibi görünüyor.

"GRAM ALTIN FİYATLARI NE OLACAK? 450 LİRANIN ALTINA DÜŞER Mİ?

Piyasalarda yaşanan gelişmeler, anlık altın fiyatlarını da ciddi anlamda etkiliyor. Gram altın fiyatlarında en takip edilmesi gereken seviyenin 450 lira civarları olduğunu belirten uzmanlar, ons altında 1800'lü seviyelerinin korunma ihtimalinin fazla olduğunu söylese de dev banka olarak adlandırılan HCBS bankası açıkladığı raporda, ons altının fiyatının 1800 seviyesinin altında izlenebileceğini açıklamıştı. Dolar kurunun geri çekilme durumunda gram altın fiyatları 450 liranın altını görebilir. Hem ons altında yaşanan düşüş hem de dolar kurunda yaşanan gerileme, gram altın ve diğer altın fiyatlarında önemli bir düşüşe neden oldu. İşte anlık altın fiyatlarında son veriler…

GRAM ALTININ FİYATI NE KADAR?

29 Kasım 2020 Pazar günü altın gram bazında 449 liradan işlem görüyor.  Kasım ayının başında 520 liraya kadar yükselen altın değer kaybetmeye devam ediyor.

ÇEYREK ALTININ FİYATI NE KADAR?

Çeyrek altın alış fiyatı bugün 730 lirada işlem görürken,  satış fiyatı ise aynı dakikalarda 740 liradan satışa sunuluyor.

CUMHURİYET ALTINI BUGÜN NE KADAR?

Hem alış hem de satış fiyatı 3 bin liranın altında işlem gören cumhuriyet altını ise bugün 2 bin 920 liradan alınırken 2 bin 958 liradan da satışa sunuluyor.

ATA ALTIN FİYATI BUGÜN NE KADAR?

Ata altının alış fiyatı 2.982,91 liradan işlem görürken, satış fiyatı ise 3.057,46 liradan satışa sunuldu.

22 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI BUGÜN NE KADAR?

22 ayar bileziğin alış fiyatı 408,16 lira, satış fiyatı ise 423,94 liradan işlem gördü.

Yorumlar (0)