Ankara'da toplu taşıma için yüzde 45 zam talebi!

EKONOMİ 31.07.2019, 14:24
Ankara'da toplu taşıma için yüzde 45 zam talebi!

Özel halk otobüsçüleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan yüzde 45 zam istediler.

Bir grup özel halk otobüsü esnafı ve dernek üyeleri ile Ankara Halk Otobüsleri Kooperatifi Merkezi önünde basın açıklaması yapan Ankara Midibüs ve Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Kurtuluş Kara, zam taleplerini dile getirdi.

Ankara Midibüs ve Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Kurtuluş Kara, Ankara ve ilçelerinde tam bilet fiyatının 2,50 TL, aktarmanın 0,50 TL, öğrenci aktarımının ise 0,25 TL olduğunu ve EGO otobüslerinde kullanılan serbest kartların kendi otobüslerinde de geçerli olduğunu anımsatarak, "Son 3 yıldır özel halk otobüsçüleri esnafımız ciddi bir şekilde zarar etmektedir." dedi.

Ankara Midibüs ve Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Kurtuluş Kara, zam taleplerini daha önce de ifade ettiklerini, İstanbul ve diğer büyükşehirlerde zam yapılmasına rağmen Ankara'da hiç zam yapılmadığını dile getirdi.

"2017 senesinden beri zam yapılmadı"

Ankara Midibüs ve Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Kurtuluş Kara, öğrenci bilet fiyatlarına 2016 yılından bu yana, tam bilet fiyatlarına ise 2017 yılından bu yana zam yapılmadığını belirterek, zam taleplerini ise yüzde 45 olarak duyurdu.

Ankara Midibüs ve Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Kurtuluş Kara, esnafın akaryakıt istasyonlarına borçlu olduğunu iddia ederek, belediyeden uygun bir çözüm beklediklerini ifade etti.

Amaçlarının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı sıkıştırmak olmadığını da vurgulayan Ankara Midibüs ve Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Kurtuluş Kara, sözlerini şu şekilde tamamladı:
"Akaryakıt alımı gerçekleştirilmediği için şu an 180 otobüsümüz garajda bekliyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş ve EGO Genel Müdürlüğü, üyelerimize zam ve gelir desteği sağlamazsa, ağustos ayı sonunda tüm otobüslerimiz çalışamaz duruma gelecek."

Yorumlar (0)