Ankara'da suya yüzde 80 zam

Mansur Yavaş’ın teklifi ile Ankara’da suya kademeli olarak yüzde 80 zam yapıldı.

EKONOMİ 12.06.2021, 18:15 12.06.2021, 19:42
Ankara'da suya yüzde 80 zam

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, suya yüzde 80 oranında zam yaptı. MHP ve AK Partili Meclis üyelerinin çekimser yönde oy kullandığı toplantıda suya zam teklifi kabul edilmiş oldu.

"Hani zam yapmayacaktınız?"

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan, konu ile ilgili olarak gerçekleştirdiği açıklamada, “Büyükşehir yetkilileri 'kademeli bir şekilde artış' diyorlar, bunun adı düpedüz zamdır. Seçimden evvel suya asla zam yapmayacağınızı söylüyordunuz. Suyun insan hakkı olduğundan, Allah'ın nimeti olduğundan bahsediyordunuz. Ne oldu?” sözlerini sarf etti.

"Çekimser yönde oy kullandık"

Burhan, başkent Ankara'da su fiyatlarına zam yapılması ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Yüzde 80 oranındaki zam teklifine Cumhur İttifakı olarak hepimiz çekimser yönde oy kullandık. Eğer bir kez daha ret yönünde oy kullansaydık, 'çalışmamıza izin vermiyorlar, bize karşı çıkıyorlar' şeklinde algı belediyeciliği yapacaklardı. Mahkemeye başvurarak çok daha fazla zam yapacaklardı. Ankaralı vatandaşlarımız yine mağdur olacaktı.” şeklinde konuştu.

"Ankaralıların takdirine bırakıyorum"

Sinan Burhan, Başkan Yavaş'ın, “Suya zam yapmayacağım, Ankaralılara söz veriyorum.” sözünü anımsatarak, “Yaptıkları bu büyük zammı Ankaralı vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum.” dedi. 



Yavaş'tan açıklama

Mansur Yavaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da tavsiyesi olan kademeli su tarifesine geçerek su tasarrufunu sağlayacaklarını duyurdu.

Yorumlar (0)